Deze prachtige, prijswinnende animatiefilm is vanaf nu te zien op het grote scherm

Deze prachtige, prijswinnende animatiefilm is vanaf nu te zien op het grote scherm

Over een toekomstige wereld waarin de mensheid alleen kan overleven door op 50-jarige leeftijd te transformeren in een boom die dan weer dient als zuurstof en voedsel.

Hongaarse cinema staat bekend als Europese topcinema met een focus op beeldkunst. Vanaf deze week kunnen we in onze Hollandse bioscopen weer eens genieten van een Hongaarse parel die wordt omschreven als een visueel spectaculair verhaal dat de belangrijkste milieukwesties van onze tijd behandelt, evenals tijdloze ethische vragen.

White Plastic Sky is het langspeeldebuut van schrijvers-/regisseursduo Tibor Bánóczki en Sarolta Szabó. Eerder maakte het duo al twee geprezen kortfilms samen in 2011 en 2015.

Plot
In 2123 is de aarde een verschroeide woestenij zonder enige flora of fauna. Mensen wonen in steden onder beschermende koepels. Omdat er behalve water geen natuurlijke hulpbronnen meer over zijn, zijn mensen zelf de grootste voedingsbron geworden en mogen ze maar vijftig jaar oud worden. Dan wordt in hun lichaam een zaadje geïmplanteerd dat in speciale laboratoria in een boom transformeert, die weer voorziet in zuurstof en voedsel voor de bevolking.

De achtentwintigjarige psychiater Stefan en zijn vrouw Nora hebben hun zoontje verloren. Nora kan hier niet mee omgaan en vraagt een vrijwillige implantatie aan, terwijl ze pas tweeëndertig jaar oud is. Stefan accepteert dit niet en gaat op een avontuurlijke reis om haar ten koste van alles te redden en overtreedt alle regels van het systeem.

Voor liefhebbers van Blade Runner en Dune
In de trailer zien we dat dit een zeer interessante sci-fi animatiefilm gaat worden vol met prachtige beelden van een dystopische Moeder Aarde.


White Plastic Sky is vanaf 2 november te zien in alle filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair