Presentatie fietsroute FilmTrips

Op donderdag 3 april vindt in het Filmmuseum de presentatie plaats van FilmTrips Amsterdam: een fietsroute langs Amsterdamse filmlocaties. Het eerste exemplaar van de plattegrond wordt uitgereikt aan de in Amsterdam geboren actrice Rifka Lodeizen en aan Eddy Terstall, Amsterdamse filmmaker pur sang.



FilmTrips Amsterdam is een unieke fietsroute langs Amsterdamse filmlocaties. Een handzame plattegrond leidt de fietser langs markante filmlocaties in de hoofdstad - van authentieke opnameplekken van Amsterdamned, Ocean’s Twelve en Babylon tot gezichtsbepalende bioscopen en filmtheaters als Tuschinski, het Filmmuseum en de Uitkijk.

De plattegrond is bestemd voor toeristen en voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die deelnemen aan het vak CKV. Voor het onderwijs is tevens een ondersteunende site ontwikkeld: www.filmtrips.nl



FilmTrips werd in het voorjaar van 2007 succesvol gelanceerd in Berlijn; dit jaar is het de beurt aan Amsterdam. Daarna volgen andere Europese filmsteden als Parijs, Praag en Rome.

FilmTrips Amsterdam is een initiatief van stichting FilmTrips en komt tot stand in nauwe samenwerking met het Filmmuseum en MacBike. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Filmfonds.



NieuwsFilm

meest populair