De astronomische salarissen van het 'Harry Potter'-trio Radcliffe, Watson en Grint

De astronomische salarissen van het 'Harry Potter'-trio Radcliffe, Watson en Grint

Als kindsterretjes kregen ze al behoorlijk veel betaald maar dit werd alsmaar meer.

De laatste Harry Potter-film kwam alweer uit in 2011, maar de franchise is nog steeds enorm geliefd. De drie hoofdrolspelers, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, werden dankzij de reeks dan ook wereldberoemd. Dat valt ook aan hun salarisstrookjes te zien.

De eerste film, Harry Potter and the Chamber of Secrets, kwam uit in 2002. Alle drie de acteurs waren destijds nog behoorlijk jong, maar kregen allemaal al een flinke smak geld betaald. Dit nam echter met elk deel alleen maar toe.

Daniel Radcliffe
Eerst Harry Potter 'himself': voor het eerste deel was Radcliffe pas 11 jaar oud maar kreeg hij maar liefst 1 miljoen dollar. Dit is een van de hoogste bedragen ooit voor een debuterend kindsterretje (ter vergelijking, Daisy Ridley kreeg voor haar rol als Rey in The Force Awakens 'maar' 100.000 dollar).



Met elk deel kreeg Radcliffe meer betaald: 3 miljoen dollar voor The Chamber of Secrets, 6 miljoen dollar voor The Prisoner of Azkaban, 11 miljoen dollar voor The Goblet of Fire en maar liefst 50 miljoen dollar voor de laatste twee delen. In totaal verdiende Radcliffe 109 miljoen dollar aan de franchise.

Emma Watson
Toen Watson 10 was wist ze de rol van Hermione Granger te bemachtigen. Voor haar eerste film kreeg ze minder dan 1 miljoen dollar, maar aangezien zij in een korte tijd enorm populair werd nam ook haar salaris voor elke film gigantisch toe. Zo ontving ze 4 miljoen dollar voor The Order of the Phoenix en 30 miljoen dollar voor afsluitende The Deathly Hallows-tweeluik.



Watson werd na dit gigantische succes ook gevraagd voor de nodige andere films als Beauty and the Beast en Little Women. Ook werkt ze voor menig modewerk waar ze eveneens vele miljoenen voor krijgt.

Rupert Grint
Grint, die natuurlijk te zien is als Ron Weasley, kreeg ongeveer hetzelfde betaald als Watson, dus minder dan 1 miljoen dollar voor het eerste deel maar dit liep op. Ook hij kreeg voor de laatste twee delen 30 miljoen dollar betaald.



Zijn net worth ligt echter lager dan dat van Radcliffe en Watson. Ondanks het feit dat hij vele miljoenen heeft verdiend met Harry Potter, staat zijn acteercarrière op een laag pitje en maakt hij zo goed als nooit reclames voor grote merken, waardoor hij wat achterblijft.

NieuwsFilm

meest populair