Is deze beeldschone actrice de succesvolste BN'er in Hollywood?

Is deze beeldschone actrice de succesvolste BN'er in Hollywood?

Wat begon als een hobby werd uiteindelijk een grootste carrière in Amerika.

Er lopen in Nederland heel wat acteurs rond, maar het is lang niet voor iedereen even makkelijk om door te breken in Hollywood. Toch zijn er wel de nodigen die hierin slagen, maar maar weinig mensen zijn zo succesvol als de volgende actrice.

Het gaat hier om niemand minder dan Famke Janssen. Deze naam komt je vast en zeker wel bekend voor, maar gek is dit niet. Ze is namelijk al lange tijd een grote naam in Nederland maar ook in Amerika. Ze heeft nu dan ook al een hele mooie carrière achter de rug.

Jeugd
Janssen werd geboren in Amstelveen op 5 november 1964. Toen ze klaar was met de middelbare school, besloot ze economie de studeren in Amsterdam, al begon ze zich meer en meer te focussen op haar bijbaantje als model.

Dit werd een groot succes. Ze werkte in heel Europa en besloot in 1984 zelfs haar kans te wagen in Amerika. Toch besloot ze de modellenwereld achter zich te laten en ging weer opnieuw studeren, deze keer literatuur in New York.

Andere hobby
Ze verruilde het modellenwerk voor acteren. Dit begon als een hobby, maar het smaakte naar meer. Ze kreeg kleine gastrollen in televisieseries, maar in 1992 maakte ze haar filmdebuut met Fathers and Sons. Vanaf toen ging het in een keer snel.



In 1995 werd Janssen gevraagd voor de James Bond-film GoldenEye, waarin ze te zien is als de bloedmooie Xenia Onatopp. Ondanks het feit dat ze omringd werd door grote namen als Pierce Brosnan, Sean Bean en Judi Dench was Janssen een van de grote smaakmakers.

Meer
Dankzij dit sterke optreden werd Janssen gevraagd voor de nodige andere blockbusters. Zo dook ze op als de telepathische en telekinetische Jean Grey in verschillende X-Men-films. Ook speelt ze een belangrijke rol in de Taken-trilogie.



Nog steeds lijkt ze haar trucjes niet verleerd te zijn. De inmiddels 58-jarige Janssen weet nu weer hoge ogen te gooien met haar nieuwste Netflix-film, Locked In, en staat zelfs aan kop van de Netflix top 10!

NieuwsFilm

meest populair