Regisseur weigerde 'Blade': "waarom zou een echte filmmaker voor Marvel Studios werken?"

Regisseur weigerde 'Blade': "waarom zou een echte filmmaker voor Marvel Studios werken?"

Regisseur Albert Hughes had geen zin om zich aan de strakke controle van Marvel Studios te houden.

The Book of Eli en The Continental regisseur Albert Hughes onthulde in een podcast dat hij in gesprek was met Marvel Studios om de nieuwe Blade-film te regisseren. Uiteindelijk had hij weinig zin om zich aan te passen aan de formule van Marvel, hij begrijpt niet eens waarom een ervaren regisseur voor Marvel zou willen werken.

Hughes was één van de favoriete keuzes voor Marvel als regisseur voor de Disney+ serie Secret Invasion en later ook voor de nieuwe Blade-film. In de Happy, Sad, Confused podcast vertelt de regisseur over de strenge verwachtingen van Marvel studio's en het gebrek aan creatieve vrijheid die hij aanvoelde in zijn gesprekken met Marvel.

Imploderen
"Ik heb meerdere keren met Marvel gesproken, maar ik voelde me altijd ongemakkelijk omdat het een strak systeem is," vertelt Hughes. "Iedereen daar was super vriendelijk en ik ging door een lang proces van het analyseren van alle films van Marvel."

"Maar op een gegeven moment voelde ik me niet meer op mijn gemak en dacht ik: 'nee, ik zou imploderen als ik in zo'n strak gecontroleerde wereld moest werken en ik niet zou kunnen doen wat ik graag wil doen. En eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom een echte filmmaker in dat systeem zou willen werken. Ik begrijp waarom jonge regisseurs het als een goede kans zien, maar het is niks voor mij."

Uitstel
Hughes is waarschijnlijk niet rouwig dat hij Blade niet heeft kunnen regisseren. De Marvel-film verkeert al maanden in zwaar weer. Meerdere regisseurs en schrijvers zijn weggelopen van het project en hoofdrolspeler Mahershala Ali dreigde zijn ontslag in te dienen nadat hij het script las.



Blade had eigenlijk al in de bioscoop moeten draaien, maar door alle problemen werd de film meerdere keren uitgesteld. Blade staat nu op het programma voor februari 2025.

NieuwsFilm

meest populair