Stephen King over de nieuwste horror-verfilming: "gespierd en betrokken"

Stephen King over de nieuwste horror-verfilming: "gespierd en betrokken"

De zoveelste verfilming van een van zijn boeken verloopt niet vlekkeloos, maar is wel de moeite waard.

Stephen King is al decennialang een van de bekendste en geliefdste schrijvers. Het is dan ook niet zo heel gek, dat menig boek van hem werd verfilmd. Hij is zelf ook een filmfan en komt nu weer met een 'te kijken'-tip.

King, bekend van o.a. The Shawshank Redemption en The Shining, schrijft nog steeds het ene na het andere verhaal, maar in zijn vrije tijd kijkt hij zelf ook graag films. Als een van de weinigen heeft hij al de eerste beelden mogen zien van Salem's Lot, alweer de zoveelste verfilming van een van zijn boeken.

Verhaal
Het verhaal volgt Ben Mears, een man die terugkeert naar zijn jeugdthuis genaamd Jerusalem's Lot. Hij hoopt daar de inspiratie te vinden die hij nodig heeft voor zijn nieuwe boek. Eenmaal daar komt hij erachter dat zijn thuisstadje bedreigd wordt door een vampier.

Geheel vlekkeloos verloopt de productie echter allesbehalve. De film zou oorspronkelijk op 9 september 2022 in de bioscopen gaan draaien, werd vervolgens verplaatst naar april 2023, daarna herfst 2023 en is nu helemaal van de kalender gehaald.

Veelbelovend
Er werd nog even gespeculeerd dat de door Gary Dauberman geregisseerde film net als Batgirl nooit zou verschijnen en als aftrekpost voor de belasting zou worden behandeld, maar dat is niet langer het geval. De film zal niet meer in de bioscoop te zien zijn, maar direct verschijnen op Warner Bros. Discovery's streamingdienst HBO Max.



Niet altijd positief nieuws dus, maar nu laat King zich dus uit over Salam's Lot en hij vindt het de moeite waard. Zo zegt de schrijver op X: "De film is gespierd en betrokken. Het voelt aan als een film van het oude Hollywood.".

Meer
Het blijft niet bij een enkele tweet. Zo vervolgt King: "Het is een slow-burn horrorfilm, zoals 'The Great Escape'. Het bouwt zich allemaal goed op. Er zijn enkele momenten waar ik niet zo'n fan van ben, maar in zijn algemeenheid blijft het trouw aan het boek".



NieuwsFilm

meest populair