Ridley Scott reageert op de kritiek dat 'Napoleon' historisch incorrect is

Ridley Scott reageert op de kritiek dat 'Napoleon' historisch incorrect is

De regisseur bijt kort maar krachtig weer eens van zich af.

Ridley Scott heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Alien, Blade Runner en Gladiator. Miljoenen filmfanaten kijken dan ook uit naar zijn Napoleon, maar er is echter ook kritiek. Hij bijt nu van zich af.

In de biografische actiefilm is de hoofdrol weggelegd voor de met een Oscar bekroonde Joaquin Phoenix. Hij kruipt dus in de huid van de bekende Franse keizer en landveroveraar Napoleon Bonaparte. We zien de turbulente opkomst en ondergang van 'de kleine generaal'.

Indrukwekkend
De film gaat in op Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde. Ook maken we kennis met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

De film zou volgens Universal Pictures "de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd" laten zien. Toch is er echter ook kritiek. Hoewel de eerste beelden er geweldig uitzien, zegt historicus Dan Snow dat dit ver van de waarheid afstaat.

Antwoord
De inmiddels alweer 85-jarige Scott neemt niet vaak een blad voor de mond en dat is nu ook niet anders. Zo reageert de filmmaker met een kort maar krachtige: 'Get a life'. Kijk hieronder hoe Scott al eens eerder fel van zich afbeet op 'kritiek'.



Scott heeft al eerder gezegd dat hij met zijn team behoorlijk lang heeft gewerkt om de film zo geloofwaardig mogelijk te maken, maar dat elke biopic enkele dingetjes aanpast en anders in beeld brengt.

NieuwsFilm

meest populair