Oorlogsfilms 'One Life' met Anthony Hopkins krijgt eerste aangrijpende trailer

Oorlogsfilms 'One Life' met Anthony Hopkins krijgt eerste aangrijpende trailer

Anthony Hopkins in een film One Life over de Britse humanitair Nicholas Winton.

The Searchers heeft de eerste trailer online gezet voor de film One Life van regisseur James Hawes. In de oorlogsfilm heeft Anthony Hopkins de hoofdrol en kijken we het leven van de Britse humanitair Nicholas Winton (1909-2015) die heel wat kinderen redde van de Duitsers.

Naast Sir Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father) zie je ook rollen voor onder meer Johnny Flynn, als de jongere Nicholas, Helena Bonham Carter en Jonathan Pryce.

Tweede Wereldoorlog
One Life vertelt het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi's werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

In het Verenigd Koninkrijk werden zij veelal geadopteerd door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden.

BBC
Pas als het BBC-programma That's Life! hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.


One Life staat gepland om vanaf 4 januari in de Nederlandse bioscopen te draaien.

NieuwsFilm

meest populair