Als je dit weet, dan kijk je de eerste 'The Lord of the Rings' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je de eerste 'The Lord of the Rings' nooit meer

De eerste Lord of the Rings-film van regisseur Peter Jackson wordt door filmliefhebbers en fans geroemd, maar bevat aardig wat eigenaardigheden die je vanaf nu niet meer kunnen ontgaan.

The Fellowship of the Ring is het eerste deel van de Lord of the Rings-trilogie van J.R.R. Tolkien. In de film wordt op geniale wijze het verhaal van Frodo en zijn compagnons in de Fellowship verteld in hun avontuur om 'die ene ring' te vernietigen.

Het is een verhaal over goed en kwaad, waarbij verschillende fantasiewezens ervoor moeten zorgen dat Midden Aarde wordt behoed van de duistere Sauron. Toch zijn het al die soorten wezens die ervoor zorgen dat het in de film compleet mis gaat.

De Hobbits en Gandalf
Zo kan je je afvragen waarom maar liefst vier Hobbits de taak hebben gekregen om Midden Aarde te redden van het kwaad, terwijl de Hobbits ogenschijnlijk geen speciale krachten of eigenschappen hebben, anders dan dat ze heel klein zijn.

Sir Ian McKellen als Gandalf is uiteraard de beste metgezel die de kleine hobbits kunnen hebben. Maar als je eenmaal een fantasiefilm maakt, waarom profiteren ze dan niet meer van hun krachten en specialiteiten?

Elfen
Zo kun je je ook afvragen waarom er niet meer Elfen The Fellowship te hulp schieten om de ring te vernietigen. Elfen zijn namelijk onsterfelijk. De iconische Legolas, gespeeld door Orlando Bloom had makkelijk aan Frodo kunnen opperen om de hulp van zijn mede-Elfen in te schakelen.


Toch blijven de verfilmingen van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring legendarische films met geweldige effecten en acteerspel. Vandaar dat je ze vandaag de dag nog regelmatig op het witte doek bekijken. Althans, mocht je de keuzes voor de personages nog geloofwaardig vinden dan.

HBO Max
Wil je streamen? Je vindt de films op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair