Historisch drama 'The Albanian Virgin' galoppeert de Nederlandse cinema's in

Historisch drama 'The Albanian Virgin' galoppeert de Nederlandse cinema's in

Albanië 1958: een jongen en een meisje groeien samen op in hetzelfde dorp.

Nieuwe cinema uit de Balkan: The Albanian Virgin. Twee jaar terug veroverde de film al diverse internationale festivals, maar nu heeft hij in Nederland ook eindelijk een distributeur gevonden.

The Albanian Virgin is de vijfde langspeler van Bujar Alimani, die ondertussen een gevestigde naam is in de Oost-Europese filmwereld.

Verhaal
In de Albaneese bergen woont Luana met haar familie, in een dorp dat traditie in ere houdt. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaam aan evolueert hun vriendschap in prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana niet kiezen met wie ze trouwt.

Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar hoeft te gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.

Period piece
In de trailer zien we dat dit een prachtig gedraaid drama gaat worden dat zich afspeelt in de jaren vijftig van een voor ons behoorlijk onbekend deel van Europa.


The Albanian Virgin is vanaf 9 november te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair