De onvoorwaardelijke eis van Christopher Nolan om de nieuwe 'James Bond'-film te kunnen maken

De onvoorwaardelijke eis van Christopher Nolan om de nieuwe 'James Bond'-film te kunnen maken

De regisseur wil volledige vrijheid en de vraag is of hij dit krijgt met een 007-film.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet terugkeert als James Bond. De acteur was voor een allerlaatste keer te zien als 007 in No Time to Die. Dat betekent dat ze nu niet alleen op zoek moeten naar een nieuwe hoofdrolspeler, maar ook een regisseur. De naam van Christopher Nolan doet al enige tijd de ronde.

Nolan is al jarenlang een van de geliefdste filmmakers in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien met blockbusters als o.a. The Dark Knight, Inception en recentelijk weer met Oppenheimer. De nodige fans willen maar wat graag een Bond-film zien van de regisseur, maar wat vindt hij hier zelf van?

Reactie
Tijdens een recent interview laat Nolan zich uit over zijn manier van films maken. Hij vindt het prima om films te maken waarin personages voorkomen die door iemand anders bedacht of gecreëerd zijn, hij wil wel de volledige vrijheid hebben over zijn film en de verhaallijnen.

Zo zegt de regisseur: "Ideeën kunnen overal vandaan komen. Ik heb al een remake gemaakt, maar ook een filmadaptatie van een comic en gewone boeken. Ook heb ik al mijn eigen scripts geschreven. Ik sta overal voor open, maar ik heb wel een belangrijke voorwaarde".

Vrijheid
Nolan gaat verder: "Als schrijver en regisseur moet ik me volledig vrij voelen. Ik moet kunnen doen wat ik wil doen. Ik moet het zoals ik wil kunnen maken. Het idee mag ergens anders vandaan komen, maar ik moet ervan kunnen maken wat ik wil".



De vraag is natuurlijk of de James Bond-producenten zoveel vrijheid laten. Voor grote blockbusters tellen vaak strenge regels en dat zal hier niet anders zijn. Ondanks het feit dat hij een van de beste regisseurs is, is het dus nog maar de vraag of hij na deze uitspraken nog steeds overwogen zal worden voor de nieuwe Bond-film.

NieuwsFilm

meest populair