Johnny Depp was "compleet gebroken" na zijn laatste 'Pirates of the Caribbean'-film

Johnny Depp was "compleet gebroken" na zijn laatste 'Pirates of the Caribbean'-film

De acteur kon geen afscheid nemen van zijn iconische personage Jack Sparrow.

Johnny Depp heeft veel iconische rollen op zijn naam staan, maar zijn bekendste werk is toch wel te zien in Pirates of the Caribbean. Hij miste zijn personage Jack Sparrow zelfs zo erg dat hij in een depressie raakte.

We kennen Depp als Sweeney Todd en Edward Scissorhands, maar internationaal werd de acteur pas echt bekend als Jack Sparrow.

Jack Sparrow
Depp ontving zelfs een Oscarnominatie voor zijn rol in de legendarische filmreeks Pirates of the Caribbean. Maar na Dead Men Tell No Tales was het boek gesloten en moest Depp toch echt afscheid nemen van Sparrow.

Dat was een moeilijk proces voor de acteur. Hij heeft een groot deel van zijn carrière volledig gewijd aan zijn personage en Sparrow tot in de puntjes geperfectioneerd. Extra lastig dus.

Depressie
"Ik vond het zo leuk om het personage te zijn", aldus Depp. "Aan het einde van de film - en dit is mij al eerder overkomen - maak je een soort decompressie door."



"En een depressie", vertelt de acteur over het afscheid van Sparrow. "'Ik ben net zes of zeven maanden deze andere man geweest en ik zal hem nooit meer zien', is wat ik dacht."

NieuwsFilm

meest populair