Op deze manier overtuigde Marvel Studios Sony Pictures om 'The Amazing Spider-Man 3' te cancelen

Op deze manier overtuigde Marvel Studios Sony Pictures om 'The Amazing Spider-Man 3' te cancelen

Kevin Feige deed een 'Christopher Nolan' in de hoop een Spider-Man film te kunnen maken.

Er zijn al heel wat Spider-Man-films geweest. Toby Maguire was de eerste. Na hem nam Andrew Garfield het stokje over voor The Amazing Spider-Man. Het bleef echter maar bij 2 films, maar dat is ook omdat Marvel Sony overtuigde om geen derde blockbuster te maken.

De Sam Raimi-trilogie met Maguire was een groot succes. Niet alleen werden de films sterk onthaald, ook aan de box-office deden de blockbusters het goed. Helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van The Amazing Spider-Man-films van regisseur Marc Webb.

Stoppen
Nadat de twee films niet al te best werden onthaald, besloot niemand minder dan Kevin Feige zelf om een gesprek te voeren met Sony. Zijn objectief: ervoor zorgen dat de studio niet nog een derde deel zou maken maar dat juist Marvel aan de slag zou kunnen gaan met Spider-Man.

Zo zegt Feige: "Ik zei het volgende: 'De enige manier waarop wij het kunnen doen is als wij alles doen. Dus waarom laten jullie ons niet een film maken. Laten we het niet over de rechten en geld hebben. Huur ons gewoon in om de film te maken'"

Succes
Feige ging verder: "Je moet het zien als wat DC heeft gedaan met Christopher Nolan. Ik zeg niet dat wij Nolan zijn, maar dat er een studio bestaat die weet hoe ze dit goed kunnen doen. Het enige wat jullie hoeven te doen is ons in te huren en wij doen de rest".



Hoewel Sony-baas Amy Pascal in eerste instantie woedend was met Feige zijn voorstel, kwamen uiteindelijk de rechten wel weer bij Marvel terecht. Toch hopen sommige fans dat Garfield terugkeert. Hij was namelijk de grote smaakmaker in Marvels Spider-Man: No Way Home.

NieuwsFilm

meest populair