Halle Berry over haar beroemde naaktscène: "Ik stond erop dat mijn collega ook uit de kleren ging"

Halle Berry over haar beroemde naaktscène: "Ik stond erop dat mijn collega ook uit de kleren ging"

Voor Billy Bob Thornton was het niet makkelijk om dit uit te leggen aan Angelina Jolie.

Sommige acteurs hebben al eerder laten weten dat ze nooit volledig uit de kleren zullen gaan voor een film, of dat ze gebruik maken van een 'body double'. Anderen doen het echter 'graag' als het bij het personage en verhaal past. Hier hoort Halle Berry ook bij.

Berry draait al een hele tijd mee in Hollywood. De actrice was te zien in de nodige blockbusters, zoals de James Bond-film Die Another Day, diverse X-Men-films en John Wick 3: Parabellum. Haar grootste succes was echter hoogstwaarschijnlijk toch wel Monster's Ball.

Verhaal
De film volgt Hank Grotowski, gespeeld door Billy Bob Thornton. Grotowski is een gevangenisbewaker in het zuiden van de Verenigde Staten. Hij woont samen met zijn vader Buck, een fervent racist, en zijn zoon Sonny, die dezelfde weg opgaat.

Erg veel om in het leven naar uit te kijken heeft Hank niet, totdat hij Leticia (Berry) tegen het lijf loopt. Zij is de vrouw van een zwarte terdoodveroordeelde man. Hank en Leticia groeien naar elkaar toe en worden verliefd. Op een gegeven moment vindt er ook een behoorlijk pikante scène tussen de twee plaats.

Redenering
Berry liet zich er al eerder over uit en zei toen het volgende: "Billy en ik waren beiden akkoord dat we niet niet alleen de vrouw naakt willen laten zien, dus we gingen allebei uit de kleren. Gelukkig hoefden we deze scène maar een enkele keer op te nemen, want je wil dit niet al te vaak doen..."


Voor Thornton was het misschien nog wel moeilijker. De acteur was destijds getrouwd met Angelina Jolie en vond het lastig om het over de intieme momenten te hebben: "Als je al een animatiefilm doet is het niet makkelijk, want je bent soms zes maanden weg van huis."

Lastig
Thornton vervolgt: "Voor mij was het echter nog heel wat gecompliceerder. De seksscène tussen Halle en ik is behoorlijk expliciet. Zij is een van de mooiste vrouwen op aarde. Toen ik Angelina aan de lijn had en zij mij vroeg: 'Wat heb je vandaag gedaan?' zei ik 'Oh, ik heb een seksscène opgenomen met Halle.'"


"Zij vroeg mij vervolgens of we 'ver gingen'. Ik antwoordde: 'Ja, dat moet, voor de scène'. Iedereen heeft wel eens een lastige dag op het werk, maar als je je honderden kilometers van huis bevindt en een seksscène moet opnemen met een prachtige vrouw, dat is ook niet altijd even makkelijk..."

Nogmaals naakt
Grappig genoeg ging Berry datzelfde jaar nog een keer uit de kleren in een andere film, namelijk Swordfish. Hierin is haar personage volledig topless te zien. Voor Monster's Ball pakte het wel goed uit. Niet alleen was het een van haar allerbeste prestaties, ze won hier ook een Oscar voor.

NieuwsFilm

meest populair