Netflix grijpt fors in: duidelijk minder nieuwe films dan voorheen

Netflix grijpt fors in: duidelijk minder nieuwe films dan voorheen

Head of Film, Scott Stuber, deelt zijn mening: "minder films maar meer kwaliteit"

Er zijn vandaag de dag alsmaar maar streamingdiensten, maar Netflix is vooralsnog de grootste. Dit willen ze blijven ook, dus ze brengen de nodige projecten uit. De streaminggigant komt nu echter met veel minder films dan voorheen.

De laatste week vond de Geeked Week plaats, waarbij Netflix ook een panel had. Hier werden hun nieuwe projecten aangekondigd, maar het gaat hier voornamelijk om series en videospellen. Hoe zit het dan met Netflix original films?

Lang wachten
Een van de grote Netflix-bazen, Scott Stuber, liet zich er recentelijk over uit. Zo werkt de streamingdienst aan de nodige blockbusters, zoals een BioShock-film, Gears of War, een derde Knives Out-film, een vervolg op Red Notice én een derde Extraction.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel goed, maar deze films hebben allemaal iets met elkaar in gemeen: het duurt nog een hele tijd voordat deze te zien zijn. Voor alle bovenstaande blockbusters is nog niet eens het script afgerond.

Minder films
Dat niet alleen. Volgens Stuber zal de streamingdienst per jaar nog 'maar' 25 à 30 original films uit brengen. Niet verkeerd zou je zeggen, maar dit is nog maar ongeveer de helft van wat voorheen gepland was. Toen was het nog het plan om elke week een nieuwe film uit te brengen.



Stuber zegt er het volgende over: "Het was een lastige beslissing. Onze abonnees zijn veel content gewend, maar er zijn gewoon niet 70 goede ideeën te vinden om films over te maken. We gaan nu dus voor kwaliteit over kwantiteit. Het doel is om alleen de allerbeste films te maken".

NieuwsFilm

meest populair