Hoe heeft iedereen deze 'Star Wars'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Star Wars'-blooper over het hoofd kunnen zien?

BB-8 is een van de geliefdste nieuwe 'personages' maar ook het robotje is niet zonder fouten.

Het komt wel vaker voor dat er foutjes in een film over het hoofd worden gezien. Soms gaat het om een klein detail, soms juist om een behoorlijke blooper. Een detail in Star Wars behoort zeker tot de laatste categorie.

Niet alle filmfanaten zijn tevreden met de laatste trilogie. Zo lijkt Rey zonder enige training ongelofelijk krachtig te zijn een Palpatine keert uit het niets terug. Wel was iedereen een fan van de nieuwe robot BB-8, maar er klopt iets niet helemaal met de astromechdroid.

Ontwerp
BB-8 is als het ware 'de vervanger' van de geliefde R2D2. Lang niet alle personages in de recente trilogie werden even goed onthaald, maar BB-8 wel. Deze werd bedacht door J.J. Abrams en tot leven gebracht door special effects kunstenaar Neal Scanlan.

Ondanks het feit dat Scanlan zelf zei: "Het was een zeer eenvoudige schets van een bal met een kleine koepel bovenop" sprak zijn ontwerp wel aan. Wat wel hielp zijn de asymmetrische panelen, die het voor de kijker makkelijker maken om de bewegingen van BB-8 te volgen.

Probleem
Als je echter goed oplet gedurende de film merk je dat er een aspect van BB-8 verandert: zijn antenne. Op een gegeven moment ontdekt Rey dat zijn antenne verbogen is. Zij 'repareert' de robot, maar wanneer ze de antenne opnieuw installeert, heeft deze in een keer een andere kleur.

Bekijk de scène in kwestie hieronder terug vanaf 5:05.



Meer
Daar blijft het echter niet bij. De antenne verandert vaker van kleur in de films. De reden hiervoor? Er werden maar liefst 7 BB-8 poppen gebouwd voor de productie. De meest prominente was een marionet, bestuurd door poppenspelers Dave Chapman en Brian Herring.



Ook waren er verschillende radiografisch bestuurde eenheden en waren er een aantal statische versies. Een volledig functionerende, zelfstandige robot was niet praktisch voor het filmen.

Verschillende versies
De meeste van de bewegende scenes werden dus gemaakt met de marionet, waarbij een stang werd verwijderd in de postproductie.



Later werd een op zichzelf staande eenheid geconstrueerd en gebruikt bij animaties. Waarschijnlijk hadden deze BB-8's niet allemaal dezelfde kleur antenne, al is het onbekend waarom het Star Wars-team dit zou doen. Toch is de fout in de films blijven zitten.

NieuwsFilm

meest populair