Deze scifi-tijdreisfilm uit 1994 verdient per direct een vervolg

Deze scifi-tijdreisfilm uit 1994 verdient per direct een vervolg

Na overname door Amazon zijn er plannen voor een vervolg.

In 1994 kwam de scifi-tijdreisfilm Stargate uit. In de daaropvolgende jaren verschenen onder meer drie televisieseries en twee dvd-films. Sinds 2018, toen de vierde serie uitkwam, is er echter niets meer vernomen van deze franchise. Maar er is een stip op de horizon.

De originele film gaat over een militair team dat na de ontdekking van een teleportatieapparaat een nieuwe wereld gaat ontdekken. Ze vinden een land dat verdacht veel lijkt op het oude Egypte, waar iedereen de god Ra aanbidt. Echter ontdekken zij snel het geheim van de Stargate.

De franchise
In 1997 kwam de eerste serie uit, Stargate SG-1, en deze liep tot en met 2007. Van 2004 tot 2009 was een tweede serie te zien, Stargate Atlantis, en tussen 2009 en 2011 liep Stargate Universe, een derde serie. In 2008 kwamen twee dvd-films uit, Stargate: The Ark of Truth en Stargate: Continuum en in 2018 verscheen de serie Stargate Origins, maar sindsdien is het dus stil.

Naast verscheidene films en series kwamen er ook meerdere boeken en strips uit. Tevens werden enkele (computer)spellen gebaseerd op de films en series. De hele franchise is dus behoorlijk groot. Maar komt er meer?

Nieuwe plannen
De rechten van de Stargate-franchise zijn in handen van de studio Metro-Goldwyn-Mayer. Deze studio toonde weinig interesse in het maken van een vervolg. Echter is de studio in 2021 overgenomen door Amazon, en zij staan wel positief tegenover een vervolg.


Sindsdien zijn er dus plannen om een vervolg te maken. Regisseur Roland Emmerich heeft al meerdere malen zijn interesse geuit om een vervolg te maken en zou dus kunnen terugkeren achter de schermen.

Problemen
De vraag is natuurlijk welke acteurs en actrices willen terugkeren. De hoofdrollen worden gespeeld door verschillende personen en dat zou in de toekomst natuurlijk problemen op kunnen leveren. Maar laten we eerst hopen dat het vervolg er komt.


Je kunt de film Stargate kijken via Prime Video op MGM+. De serie Stargate SG-1 is wel vrij beschikbaar op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair