Hugh Grant moest op het laatste moment deze geliefde rol in 'Harry Potter' afwijzen

Hugh Grant moest op het laatste moment deze geliefde rol in 'Harry Potter' afwijzen

Fans vinden het jammer dat Hugh Grant werd vervangen voor de rol van Gilderoy Lockhart in Harry Potter.

In de tweede Harry Potter-film Harry Potter and the Chamber of Secrets komt de eigenzinnige maar charmante Gilderoy Lockhart uitvoerig in beeld. Met zijn getalenteerde acteerspel kreeg Sir Kenneth Branagh de rol van deze professor.

Toch was het tot op het laatste moment helemaal niet vanzelfsprekend dat de acteur, bekend van onder andere de Poirot-verfilmingen Death on the Nile, deze rol zou gaan spelen.

Two Weeks Notice
Zo blijkt dat Hugh Grant de beoogde acteur was die met zijn herkenbare humor de bekende tovenaar op Zweinstein moest gaan spelen. Grant heeft deze rol helaas moeten afslaan, omdat hij al voor een andere film had getekend.

Grant had namelijk al ja gezegd op het spelen van George Wade in Two Weeks Notice met Sandra Bullock, die in 2003 maar liefst 200 miljoen dollar ophaalde aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Teleurgesteld
Gelukkig is Branagh een geweldige acteur en speelde hij de rol met bezieling. Maar menig Notting Hill-liefhebbers hadden liever de knappe blauwogige Brit op het witte doek gezien, nu zij dit weten. Grant hoort toch immers tussen de sterren van de Harry Potter-cast?


Waar de fans dan weer niet teleurgesteld over zijn, is dat ze Grant nooit met geblondeerd haar hebben gezien. Omdat Grant zich al aan het voorbereiden was op zijn rol voor Lockhart, heeft hij namelijk zijn haar blond geverfd. Dat beeld van een blonde Grant is hen gelukkig bespaard gebleven.

Streamen
Alle Harry Potter-films zijn te zien via HBO Max en te huren of kopen bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair