De opvallende cameo in 'Pirates of the Caribbean: At World's End' die je waarschijnlijk niet eens doorhad

De opvallende cameo in 'Pirates of the Caribbean: At World's End' die je waarschijnlijk niet eens doorhad

De bekende gitarist Keith Richards speelde in de film mee als vader van Jack Sparrow.

Iedereen kent Johnny Depp als Jack Sparrow, Keira Knightley als Elizabeth Swann en Orlando Bloom als Will Turner. Echter heeft de Pirates of the Caribbean-franchise ons ook een aantal cameos bezorgd waarbij we de acteur of actrice niet meteen herkenden.

Naast de bekende hoofd- en bijrollen, waren er natuurlijk ook genoeg kleine(re) rollen te vergeven in elke film. En de makers van de Pirates of the Caribbean-franchise waren er niet vies van om enkele grote acteurs en actrices te casten voor deze kleine(re) rollen.

Opvallende cameos
Onder andere Paul McCartney (dé enige echte), Judi Dench, Zoe Saldaña en Ian McShane hadden een rol in een van de vijf delen van de franchise. Het ging vaak om een kleine rol, variërend van een tot een aantal scènes.

Een opvallende cameo die je waarschijnlijk hebt gemist is die van Keith Richards. De legendarische gitarist en zanger van The Rolling Stones speelde mee in deel drie en vier van de filmreeks, als kapitein Teague, de vader van Jack Sparrow.

Band met Johnny Depp
De band tussen Depp en Richards was op de set uitstekend en is na al die jaren niet veranderd. Zo zijn de twee nog steeds goede vrienden en worden ze zelfs bloedbroeders genoemd.


Depp heeft ook meerdere keren aangegeven dat hij de rol van kapitein Jack Sparrow gebaseerd heeft op Richards. Hij was dan ook erg blij toen Richards zijn vader ging spelen in de franchise.

Meer cameos
De 79-jarige rock-'n-roll legende heeft wel meer cameos op zijn naam staan. Zo speelde hij in 1969 mee in de Duitse film Man on Horseback als soldaat en speelde hij zichzelf in een aflevering van The Simpsons in 2002.


De laatste jaren speelt Keith niet meer zoveel mee in films, op een paar documentaires over The Rolling Stones en zichzelf na. Gezien zijn respectabele leeftijd lijkt het onwaarschijnlijk dat Keith nog vaker in films te zien zal zijn, al weet je het natuurlijk nooit.

Streamen
Pirates of the Caribbean: At World's End is te streamen op Disney+ en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair