"De meest luchtige film die ik in tijden heb gezien," aldus de lovende Guillermo del Toro over de nieuwste Netflix-hit

"De meest luchtige film die ik in tijden heb gezien," aldus de lovende Guillermo del Toro over de nieuwste Netflix-hit

'The Killer' is volgens de Mexicaanse topregisseur meer dan de moeite waard.

Guillermo del Toro is een van de beste regisseurs die er rondloopt. De Mexicaanse filmmaker heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar kan zelf ook wel genieten van een goede film. Hij heeft er op Netflix nu weer eentje gevonden.

Het gaat hier om The Killer, die nieuwste film van David Fincher. Laatstgenoemde wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Seven, Fight Club en Zodiac, om er maar een paar op te noemen. Ook zijn film op de streamingdienst wordt nu sterk onthaald.

Verhaal
In The Killer is de hoofdrol weggelegd voor Michael Fassbender, die in de huid kruipt van een huurmoordenaar. Na een noodlottig bijna-ongeluk gaat hij de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf, tijdens een internationale klopjacht waarvan hij beweert dat deze niet persoonlijk is.

Op IMDb scoort de film een hele nette 7,0 en op Rotten Tomatoes zelfs een 86%. Volgens The Shape of Water-regisseur is dit niet meer dan verdiend. Op sociale media laat de met een Oscar bekroonde Del Toro zich erover uit.

Lof
Zo schrijft de regisseur op zijn Twitter-pagina: "De film 'The Killer' is een prachtige Bronson-film, alsof deze geschreven is door Sartre en gefilmd door Melville met de snelheid van een Siegel".



"Het is de meest luchtige film die ik in tijden heb gezien. Het is geweldig wanneer je tegelijkertijd naar een film en een movie kan kijken". Bekijk hierboven zijn volledige reactie.

NieuwsFilm

meest populair