Het einde van een gouden combinatie: hoe één woord Hans Zimmer en Christopher Nolan uit elkaar dreef

Het einde van een gouden combinatie: hoe één woord Hans Zimmer en Christopher Nolan uit elkaar dreef

De laatste keer dat de twee supertalenten samenwerkten was voor 'Dunkirk' in 2017.

Regisseur Christopher Nolan en componist Hans Zimmer zijn twee van de allerbeste in hun betreffende vakken. Het is dan ook een genot voor menig filmfanaat wanneer de twee grootheden samenwerken. Toch was er voor Zimmer maar een enkel woord nodig om Nolan 'te verlaten'.

Nolan en Zimmer hebben al talloze keren samengewerkt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Dark Knight-trilogie, Inception en Interstellar, om maar een paar voorbeelden te noemen. Nolan wilde ook weer met Zimmer samenwerken aan Tenet, maar die kans liet de componist schieten.

Uitleg
Ondanks het feit dat componist Ludwig Göransson het uitstekend deed en ook weer mocht terugkeren voor Oppenheimer, contacteerde Nolan eerst zijn goede vriend Zimmer, in de hoop wederom samen in zee te gaan voor een nieuw project.

Zimmer was echter op tournee. Hier zegt hij het volgende over: "Chris vond het jammer. Ik gaf het ene na het andere concert en was er echt van aan het genieten. Ik had het uitstekend naar mijn zin en Chris merkte dat mijn focus op dat moment bij mijn tournee lag".

Ander project
Na zijn tournee ging Zimmers voorkeur uit naar een andere blockbuster, namelijk Dune. Hiervoor moest de componist wel tekenen: "Ik begon weer filmmuziek te maken toen Denis Villeneuve contact met mij opnam. Er was maar een enkel woord nodig om mij te overtuigen en dat was 'Dune'".



"Ik voelde me meteen weer het jochie van 13, toen ik al die jaren geleden helemaal gek was op 'Dune'. Ik ben een grote fan en dit was altijd al een droom van mij. Ik heb altijd al zoveel ideeen gehad wat betreft 'Dune' dat ik dit niet kon weigeren".

NieuwsFilm

meest populair