Samantha Morton was 'te lelijk' voor deze film: "Met haar zou je 'het' toch niet willen doen?"

Samantha Morton was 'te lelijk' voor deze film: "Met haar zou je 'het' toch niet willen doen?"

Harvey Weinstein haalde keihard uit naar de actrice en verving haar zonder de regisseur op de hoogte te stellen.

Het komt wel vaker voor dat acteurs voor een bepaalde reden een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam Samantha Morton.

Toen Morton pas 13 jaar oud was wist ze haar eerste rolletje te bemachtigen in de serie Soldier Soldier. Het duurde echter nog enige tijd voordat ze echt wist door te breken, maar toen ze een belangrijke rol wist te bemachtigen in Under the Skin werd ze gecontacteerd door Woody Allen.

Doorbraak
Laatstgenoemde was erg onder de indruk van de actrice en wilde met haar samenwerken aan Sweet and Lowdown. Dit was een groot succes, aangezien Morton hoge ogen wist te gooien en zelfs werd genomineerd voor een Oscar en Golden Globe.

Vanaf dat moment had ze de rollen voor het oprapen. Zo was ze te zien in o.a. Minority Report, The Messenger en recentelijk nog The Whale. Haar bekendste rol is echter hoogstwaarschijnlijk toch wel die van Alpha in The Walking Dead.

'Te dik'
Regisseur Terry Gilliam, o.a. bekend van Brazil en Monty Python and the Holy Grail, wilde Morton strikken voor zijn The Brothers Grimm in 2005. De actrice had hier zelf ook wel oren naar, maar de rol ging toch naar iemand anders.



De reden hiervoor? Niemand minder dan Harvey Weinstein, destijds nog een van de bekendste en machtigste Hollywood-figuren, vond Morton 'te dik' voor de rol en stak hier dus een stokje voor. Het feit dat dit van Weinstein komt is natuurlijk ook wel ironisch, gezien hoe hij eruit ziet...

Resultaat
Morton moest de rol van Angelika in Brothers Grimm daarom laten schieten. Uiteindelijk ging deze Lena Headey (Game of Thrones). Gilliam wist hier echter niets vanaf en kon het niet begrijpen waarom het niet Morton werd.



De regisseur had als gevolg hiervan geen goede band met Headey. Weinstein had een 'logische verklaring' waarom hij uiteindelijk voor haar koos. Zo zou hij gezegd hebben: "Hoofdrolspelers Matt en Heath zouden Samantha echt niet willen n**ken".

NieuwsFilm

meest populair