'Call Me By Your Name'-regisseur raadt je deze Netflix-film aan: "wat een einde!"

'Call Me By Your Name'-regisseur raadt je deze Netflix-film aan: "wat een einde!"

Luca Guadagnino is, net zoals de nodige andere grote filmmakers, helemaal weg van de blockbuster.

Er komen wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over regisseurs die 'te kijken'-tips hebben. Nu komt Luca Guadagnino weer met een blockbuster die hij geweldig vindt.

Guadagnino maakt al enige tijd films, maar kende zijn grootste succes met Call Me By Your Name met o.a. Timothée Chalamet. De verfilming van het geliefde boek van Andre Aciman was Guadagnino's doorbraak. Sindsdien maakt hij de ene na de andere film met bekende Hollywood-acteurs.

Carrière
Zo maakte hij Suspiria met Dakota Johnson, Bones and All wederom met Chalamet en het nog uit te komen met Challengers met Zendaya. Guadagnino zit dan ook niet bepaald stil. Volgens IMDb werkt hij maar liefst aan zeven nieuwe projecten.

Wanneer de regisseur eens wat vrije tijd heeft kijkt hij zelf echter ook maar wat graag zelfs films. Guadagnino heeft genoten van Martin Scorsese's The Irishman en prees de blockbuster de hemel in.

Reactie
Zo zegt Guadagnino: "Het einde is ongelofelijk, om nog maar te zwijgen over de acteerprestaties. Marty zet personages centraal, die in eerste instantie belangrijk zijn maar oud en fragiel worden. Dit is heel erg goed in beeld gebracht".



Niet alleen de Italiaanse regisseur is de enige filmmaker die een grote fan is van The Irishman. Ook Guillermo del Toro, Paul Schrader en Bong Joon-Ho lieten al eerder weten dat Scorsese's film uit 2019 voor hun bij de beste films van dat jaar zit.

Verhaal
The Irishman volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een WWll-veteraan die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).



Interesse in The Irishman, die op IMDb een 7,8 scoort en op Rotten Tomatoes zelfs een 95%? Kijk deze dan nu snel op Netflix!

NieuwsFilm

meest populair