Eerste recensies over 'Next Goal Wins' van Taika Waititi: voltreffer of afzwaaier?

Eerste recensies over 'Next Goal Wins' van Taika Waititi: voltreffer of afzwaaier?

De film over een Nederlandse voetbalcoach wordt gemengd ontvangen door filmcritici.

Het verhaal over het voetbalelftal van Amerikaans-Samoa dat nog nooit een wedstrijd won en een historisch verlies van 31-0 tegen Australië leed, verdiende wel een lange speelfilm. Maar de grote vraag is of de filmcritici de komedie Next Goal Wins net zo bijzonder en vermakelijk vinden.

Next Goal Wins, met Michael Fassbender in de huid van de Nederlandse coach Thomas Rongen, komt van de hand van de populaire Nieuw-Zeelander Taika Waititi. Hij maakte eerder indruk met Jojo Rabbit en Thor: Ragnarok. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor deze nieuwe film, maar of die die kon waarmaken?

Flinke verliespartij
De eerste recensies voor de film zijn niet erg positief. De critici zijn het erover eens dat Waititi zijn hart op de juiste plaats heeft, maar daardoor lijkt hij af te dwalen van zijn echte doel. De film scoort een teleurstellende 45% op de Tomatometer na 85 recensies op Rotten Tomatoes.

Een filmrecensent van The Observer zegt: "Als je ooit een sportfilm hebt gezien, weet je hoe Next Goal Wins zal eindigen; als je een komedie hebt gezien, ken je de meeste grappen uit de film al".

Slechtste Waititi-film
Slant-recensent Clark geeft Next Goal Wins 1.5 uit 4. Hij had het gevoel alsof hij naar vijf verschillende films heeft gekeken die falen om samen te komen, omdat het script elke 30 seconden vond dat het grappig moest zijn.


The Atlantic-recensent Sims gaat nog een stapje verder en noemt het Waititi's slechtste film ooit gemaakt: "Het is onmiskenbaar de slechtste film die Waititi ooit heeft geproduceerd, een verzameling luie grappen en willekeurige humor, gecentreerd rond een van de ongemakkelijkste hoofdrollen die ik ooit in een komedie heb gezien."

Release Nederland
Het is nog even afwachten of de film beter gaat scoren bij het grote publiek. De release voor Next Goal Wins staat voor Nederland voor het nieuwe jaar gepland: Vanaf 4 januari kun je het voetbalteam in de bioscopen gaan volgen.



NieuwsFilm

meest populair