Van deze film heeft Sylvester Stallone enorm veel spijt

Van deze film heeft Sylvester Stallone enorm veel spijt

Een gigantische flop waar hij alle controle over verloor, maar hij kreeg er wel iets voor terug.

Sylvester Stallone is voornamelijk bekend als acteur, maar heeft ook scripts geschreven en films geregisseerd. Hoewel hij veel successen heeft gekend, heeft hij ook enkele flops gemaakt. Een flater kwam echter hard aan.

In 1978 besloot de spierbundel het boek Paradise Alley te verfilmen. Het verhaal gaat over drie niet al te snuggere broers van Italiaanse afkomst, die opgroeien in de New Yorkse wijk Hells Kitchen in de jaren 40 en 50.

Rijk worden
De broers proberen snel veel geld te verdienen. Cosmo (Stallone) komt met een idee. Hij denkt dat hij en zijn familie rijk kunnen worden als hij aan een carrière als worstelaar begint. In de film pakt dit dan misschien wel goed uit en verdienen Cosmo en zijn broers een leuke smak geld, de film zelf was een flop.

Ondanks het feit dat Paradise Alley 'maar' 6 miljoen dollar kostte om te maken, bracht de film net iets meer op dan 7 miljoen dollar. Ook werd deze allesbehalve goed onthaald. Op IMDb scoort deze bijvoorbeeld maar een 5,7 en op Rotten Tomatoes zelfs een 40%.

Teleurstellend
Stallone liet zich hier al eerder over uit: ""Ik heb het mezelf nooit vergeven. Ik werd namelijk gemanipuleerd om de film te laten aanpassen. Het was oorspronkelijk een veel langere film, maar veel scènes werden eruit geknipt. Deze waren echter cruciaal voor het verhaal".



"De producenten wilden een 'snellere film' en haalden ongeveer 40 scènes eruit. Ik zette 10 terug erin, zoals de scène met de soldaat zonder benen, die pinda's aan het eten is". Toch heeft Stallone er spijt van dat hij het niet meer voor zijn film en harde werk opnam.

Boos
De acteur vervolgt: "Ik was straatarm en had 'Paradise Alley' aan een iemand laten zien die volledig de controle overnam. Ik kwam vervolgens niet meer van hem af. Toen ik hierachter kwam en naar huis ging was ik woedend".



"Ik dacht: verzin een nieuw verhaal, er zijn nog genoeg mogelijkheden. Diezelfde avond begon in nog aan het 'Rocky'-script. Ergens ben ik dus heel dankbaar voor die achterlijke producent, want zonder hem zou ik nooit het verhaal van Rocky Balboa geschreven hebben!"

NieuwsFilm

meest populair