'Dune: Part Two' komt toch iets eerder uit: minder lang wachten

Warner Bros. haalt het vervolg op de eerste film uit 2021 twee weken naar voren.


Eigenlijk hadden we begin deze maand in de bioscoop gezet voor het vervolg op Dune uit 2021. Dit gebeurde echter niet aangezien Warner Bros. Dune: Part Two opschoof naar 2024. De acteurs konden de film namelijk niet promoten door de stakingen in Hollywood.

De film van Denis Villeneuve werd van 3 november verplaatst naar 15 maart en nu wordt via Deadline duidelijk dat Warner Bros. de film twee weken naar voren heeft gehaald. Niet heel veel, maar het wachten wordt toch iets korter.

Dune: Part Two
Het vervolg is naar verwachting een tweede deel in een trilogie van regisseur Denis Villeneuve. De film duikt dieper de wereld van de Atreides, Harkonnen en Fremen in, uiteraard op de planeet Dune.

In de film kunnen we heel wat nieuwe personages verwachten van onder andere Austin Butler als Feyd-Rautha Harkonnen, Florence Pugh als Princess Irulan en Christopher Walken als Shaddam IV.

1 maart
De nieuwe officiële Noord-Amerikaanse datum is 1 maart en dan verschijnt de film waarschijnlijk op woensdag 28 februari in de Nederlandse bioscopen.


De eerste film haalde in 2021 een mooie 402 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en ontving tien Oscarnominaties. De beeldjes voor original score, sound, film editing, cinematography, production design en visual effects gingen mee naar huis.

NieuwsFilm

meest populair