Ridley Scott had grote moeite om 'Gladiator 2' te redden van bedenkelijk ander plan met de film

Ridley Scott had grote moeite om 'Gladiator 2' te redden van bedenkelijk ander plan met de film

Over het oude en nieuwe scenario en wie allemaal meespeelt in "Gladiator 2"

Ridley Scott's nieuwe Napoleon-film moet nog in de bioscoop gaan draaien, maar nu is er al nieuws over zijn volgende film. We hebben het in dit geval over het vervolg op de film Gladiator uit 2000.

Gladiator 2 wordt eind volgend jaar verwacht. Scott heeft al gesproken over de productie van de film. Zo zijn negentig minuten van de drie uur durende film al geschoten. Verder heeft Scott laten weten dat hij Gladiator 2 heeft gered van een scenario dat ver van de originele Gladiator af stond.

Oud scenario
Eerder was er een scenario geschreven door schrijver en muzikant Nick Cave. Dit scenario was echter niet wat Scott in gedachte had voor de film. Cave schreef een scenario met veel bovennatuurlijke elementen. Dit verhaal had meer weg van Clash of the Titans dan Gladiator.

Het moest een verhaal worden van wraak. Het zou een jonge Lucius volgen (in de eerste Gladiator-film gespeeld door Spencer Treat Clark) die zijn oom Commodus representeert (gespeeld in de eerste film door Joaquin Phoenix). Verder zou Maximus (in de eerste film, gespeeld door Russell Crowe) tot leven worden gewekt om zijn eigen zoon te doden.

Nieuw scenario
Zoals al aangegeven heeft Scott dit oude scenario in de prullenbak gegooid en een nieuw verhaal bedacht. De regisseur sprak in een interview met Deadline over het nieuwe scenario voor Gladiator 2.


"Het was vrij simpel waar Gladiator 2 over moest gaan. Het zal gaan over de overlever van de eerste film. Wie is de overlever? Het zou de dochter van Marcus, Connie kunnen zijn. Wat echter nog interessanter is, is dat Marcus ook een zoon heeft. Het is interessant het verhaal te vertellen over wat met de zoon is gebeurd," aldus Scott.

Acteurs
Er is ook al meer bekend over wie in Gladiator 2 zal spelen. Zo zal acteur Paul Mescal, bekend van de film Aftersun, Lucius spelen. Terugkerend van de eerste film zijn Connie Nielsen en Djimon Hounsou. Verder zal Denzel Washington een belangrijk personage spelen in het vervolg, een personage dat een diepe haat voelt naar de keizers van Rome.

NieuwsFilm

meest populair