"Superheldenfilms zijn echt supersaai en worden door één ding gered," aldus 'Napoleon'-Ridley Scott

Net zoals collega Martin Scorsese kan Scott niet genieten van alle Marvel en DC-blockbusters.


Elk jaar verschijnen er weer de nodige superheldenfilms. Sinds Killers of the Flower Moon-regisseur Martin Scorsese uithaalde naar dit genre en Marvel, is er een heus debat gaande. Sommige mensen zijn het absoluut niet met hem eens, anderen wel. Nu kan Scorsese ook rekenen op de steun van een andere wereldberoemde filmmaker.

Het gaat hier om Ridley Scott, die al eerder hoge ogen wist te gooien met pareltjes als Gladiator en Blade Runner. Op dit moment is zijn nieuwste blockbuster, Napoleon, te zien. De regisseur geeft de nodige interviews om deze film in de spotlights te zetten, maar kon het niet laten om het ook even te hebben over het superheldengenre.

Saai
Zo begint Scott: "Je kunt het hele verhaal van Napoleon niet in een enkel gevecht stoppen. Ik moest het hele verhaal dus behoorlijk inkorten en dat is wat jullie te zien krijgen. Je kan er bijna zeker van zijn dat de beste films aangevoerd worden door sterke en interessante personages".

"Deze maken de superhelden met de grond gelijk. Deze zijn zo f*cking saai. Waarom hebben superhelden eigenlijk geen goede films? Sorry, dit heeft niks met mijn film te maken, maar kom op zeg. Superheldenfilms zijn echt supersaai en worden maar door één ding gered en dat zijn special-effects".

Antwoord
Ondanks het feit dat deze reactie van Scott alweer uit 2021 stamt, wordt er nu weer veel over gesproken nu dat Napoleon te zien is.Op sociale media zijn twee verschillende kampen dan ook weer lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, met filmfanaten die het met hem eens zijn, terwijl anderen het onzin vinden.

NieuwsFilm

meest populair