Niet Alan Rickman, maar deze topacteur werd beoogd voor de rol van Snape in 'Harry Potter'

Het zal je verbazen wie eigenlijk de rol van professor Snape in Harry Potter had moeten spelen.


Bij het grote publiek is Alan Rickman bekend geworden door zijn rollen als Hans Gruber in Die Hard, Colonel Brandon in Jane Austins verfilming van Sense and Sensibility en de getrouwde zakenman Harry die verliefd werd om zijn sexy secretaresse Mia in Love Actually.

Toch wordt Rickman het meest geroemd om zijn vertolking van Severus Snape in alle acht de Harry Potter-films. Hierin speelt hij een bittere, sadistisch en cynische leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten.

Tim Roth
Het was echter Tim Roth, die fenomenaal speelde in enkele films van Quentin Tarantino, die de onvriendelijke Snape had moeten spelen. Roth speelde onder meer in Resevoir Dogs en Pulp Fiction.

Tim Roth had voor meerdere jaren de rol als professor voor zich kunnen winnen, maar koos er uiteindelijk voor om General Thade, de brutale leider van het apenleger in Planet of the Apes te spelen.

Apen
In deze film, die uitkwam in 2001, speelt Mark Wahberg een astronaut die in 2029 neerstort op een planeet die wordt geheerst door alleen maar apen, die onder leiding staan van Thade.


Roth zei in een interview dat Rickman de rol heel anders heeft aangepakt dan hoe hij dat gedaan zou hebben. Vele fans zijn erg blij met hoe Alan Rickman Severus Snape speelde en hadden niemand anders in die rol willen zien.

Geen spijt
Ook Roth gaf aan dat Alan Rickman de beste man voor de rol was. Hij heeft er dus vrede mee dat hij de kans heeft afgeslagen om jarenlang Snape te kunnen spelen .


Alle Harry Potter-films zijn te zien via HBO Max en te huren of te kopen bij Pathé Thuis. Kijk Planet of the Apes (2001) via Disney+ of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair