Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Fight Club' van David Fincher is een satirische dramafilm die je moet hebben gezien.


Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Fight Club van regisseur David Fincher, die je kunt kennen van Gone Girl en Zodiac.

Fight Club
De dramafilm uit 1999 heeft een hoofdrol voor Edward Norton. Bijrollen gingen naar onder meer Brad Pitt, Helena Bonham Carter en Meat Loaf. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (76%): "Solide acteerwerk, geweldige regie en uitgebreid productieontwerp maken van Fight Club een wilde rit."

Reacties
"Blijft topfilm van een top regisseur. Heerlijke Brad Pitt en Edward Norton ook. Film heeft een zeer hoog entertainmentgehalte, top acteerwerk, heerlijk sfeertje. Hier krijg ik geen genoeg van," schreef Umbra op Moviemeter.Knusse stoel schreef op Moviemeter: "De film wordt door de andere kijker dusdanig bejubeld, een enkele uitzondering daargelaten dat we hieraan niet zoveel meer hebben toe te voegen. Een prachtfilm waarbij schizofrenie een grote rol speelt."

Op Netflix
De $63 miljoen was niet een enorm succes en bracht $100 miljoen op aan de BoxOffice. Toch wordt de film vandaag de dag als een echte klassieker gezien en kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Een jongeman baalt van zijn doodlopende carrière en kleurloze leven. Samen met een vriend, Tyler Durden genaamd, creëert hij een nieuwe club waarin mannen hun frustraties kunnen afreageren door elkaar tot pulp te slaan: de zogeheten Fight Club. Al snel vindt hun initiatief navolging en ontstaan er overal in het land nieuwe clubs.

NieuwsFilm

meest populair