De klei bij Aardman Animations is bijna op: Iconische filmstudio met handen in het haar

De fabriek waar de unieke klei te vinden is sloot eerder dit jaar hun deuren.


Aardman Animations heeft al heel wat mooie tekenfilms gemaakt, maar dit zou nu eens wel gedaan kunnen zijn. De iconische filmstudio is gespecialiseerd in klei-animaties, maar de fabriek waar zij hun klei halen gaat nu sluiten.

Aardman Animations is een Britse animatiestudio, die in 1972 opgericht werd door Peter Lord en David Sproxton. De studio is bekend van geliefde films Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun the Sheep. Daarnaast zijn ze ook actief in de televisie en reclame wereld.

Probleem
Aardman werkt al decennialang samen met Newclay Products, maar zij lieten eerder dit jaar al weten hun deuren te sluiten. De filmstudio kocht alle klei op die nog beschikbaar was. Dit was ongeveer 400 kilo.

Het grote probleem is dat deze klei nergens anders wordt gemaakt en Aardman nu al bijna door de 400 kilo klei heen is. De studio werkt namelijk aan een nieuwe Wallace and Gromit-film, die volgend jaar te zien zal zijn.

Verandering
De studio probeerde nog niet zo heel lang geleden een animatiefilm te maken zonder klei, genaamd Flushed Away, maar dit werd een van hun grootste flops. Ook aan de box-office stelde de film zwaar teleur.Het is dus belangrijk dat de studio snel een andere soortgelijke klei vindt, anders zou het kunnen dat Aardman Animations misschien wel eens noodgedwongen ook een punt achter hun werk moet zetten...

NieuwsFilm

meest populair