Ridley Scott haalt keihard uit naar Franse filmjournalisten die 'Napoleon' afkraken

De regisseur is niet gediend van kritiek en laat dat weten ook.


Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Ridley Scott, die bepaald geen fan is van superheldenfilms. Dit liet hij duidelijk weten, maar kritiek op zijn nieuwste film, daar is hij niet van gediend.

Scott wist al eerder hoge ogen te gooien met pareltjes als Gladiator en Blade Runner. Niet zo heel gek dus, dat behoorlijk wat filmfanaten uitkeken naar zijn blockbuster Napoleon. Hierin kruipt de met een Oscar bekroonde Joaquin Phoenix in de huid van de Franse militaire leider.

Ontvangst
Hoewel de film nog geen punt heeft op IMDb, staat het Rotten Tomatoes-cijfer vooralsnog op een 66% na bijna 90 recensies. Franse recensenten zijn ook niet allemaal even dol op Napoleon, maar Scott haalt nu naar deze filmcritici uit.

Toen de regisseur dit kreeg te horen haalde hij uit naar het hele land: "De Fransen mogen zichzelf niet eens. Het publiek dat mijn film kreeg te zien in Parijs was er juist helemaal weg van". Het Franse blad GQ had vooral kritiek op de Franse soldaten die met een overduidelijk Amerikaans accent 'Vive la France'-roepen, iets dat onnatuurlijk en komisch overkomt.

Meer
Het is niet de eerste keer dat Scott van zich afbijt. Toen hem eerder werd gezegd dat Napoleon niet helemaal historisch accuraat is, zei hij het volgende: "Was je daar? Oh nee, je hebt het zelf niet meegemaakt. Hoe weet je dan waar je het over hebt?"NieuwsFilm

meest populair