Wat is er eigenlijk gebeurd met topactrice Cameron Diaz?

Wat is er eigenlijk gebeurd met topactrice Cameron Diaz?

Ze was eerst te zien in de ene na de andere blockbuster maar 'verdween' in een keer.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs of actrices Hollywood achter zich laten na een lange succesvolle carrière. Cameron Diaz verdween echter in een keer en dat terwijl de topactrice pas begin 40 was. Waarom stopte zij eigenlijk?

Diaz brak al op jonge leeftijd door. Op haar 15de werd ze al ontdekt door een fotograaf, die ervoor zorgde dat zij een contract kreeg bij het grote modellenbureau Elite. Het duurde dan ook niet lang voor Diaz om door te breken. Vanaf haar 16de reisde ze al de wereld rond.

Iets anders
Diaz kreeg genoeg van het modellenleven en wilde iets anders proberen, namelijk acteren. Ook dit was meteen vanaf het begin een groot succes. Haar eerste filmrol wist ze in 1994 te bemachtigen, namelijk in The Mask.

Haar carrière kwam toen al meteen in een stroomversnelling terecht. Zo was ze o.a. te zien in There's Something About Mary, Being John Malkovich, Vanilla Sky en Gangs of New York. Voor alle vier deze films werd zij genomineerd voor een Golden Globe.

Afscheid
Diaz was in tientallen films te zien, maar ze waren niet allemaal even succesvol. Zo werd ze eveneens genomineerd voor de Golden Raspberry Award voor slechtste actrice voor Charlie's Angels: Full Throttle en opnieuw voor What Happens in Vegas.



Toch kennen de meeste filmfanaten haar van succesvolle films en geliefde franchises als Shrek. In 2014 speelde ze haar laatste rol in Annie. Sindsdien hebben we echter nog maar behoorlijk weinig van haar vernomen.

De reden
Er deden nog de nodige geruchten de ronde dat ze alsnog zou terugkeren, maar in 2017 liet ze weten dat ze het wel mooi vindt geweest. Diaz zei dat het vele reizen vermoeiend was. Ook wil ze meer vrije tijd hebben voor haar familie.



Haar fans geven de hoop echter niet op. Zo lijkt het erop dat Diaz een comeback zal maken in Back in Action. Ironisch genoeg, luidt het plot van de film als volgt: "Een vrouw die voor 6 jaar met pensioen is gegaan komt slimmer en sterker terug dan ooit tevoren", aldus IMDb.

NieuwsFilm

meest populair