James Cameron komt met update over 'Avatar 3'

James Cameron komt met update over 'Avatar 3'

De opnames zitten erop, waardoor het team nu alles in elkaar kan gaan zetten.

James Cameron wist hoge ogen te gooien met Avatar in 2009. Pas vele jaren later, in 2022, kwam het vervolg uit, genaamd Avatar: The Way of Water. Hoe zit het eigenlijk nu met het derde deel?

We hoeven gelukkig niet weer ongeveer 13 jaar te wachten. Deze keer gaan Cameron en co. heel wat sneller. Een lange tijd leek het erop dat Avatar 3 al volgend jaar te zien zou zijn, maar ook deze blockbuster liep vertraging op.

Wat te verwachten
De release van het derde deel werd maar liefst met een jaar uitgesteld, wat betekent dat deze nu eind 2025 in de bioscopen te zien zal zijn. Ook de andere vervolgen komen later uit dan verwacht. Avatar 4 zal nu in december 2029 te zien zijn, terwijl het mogelijke laatste deel, Avatar 5, in december 2031 in de zalen draait.

Er is nu echter wel goed nieuws: de kans dat Avatar 3 opnieuw wordt uitgesteld lijkt zeer klein, aangezien alle opnames afgerond zijn. Zo zei Cameron recentelijk: "We gaan ons de komende 2 jaar nu enkel en alleen bezig houden met de post-production, zodat de film tijdens de kerst van '25 te zien zal zijn".

Veel nieuws
In The Way of Water maakten we kennis met de waterstam, de Metkayina. In het derde deel zullen twee nieuwe stammen worden geïntroduceerd: de kwaadaardige vuurstam, bekend als de 'Ash People', en de mysterieuze windstam, de 'Desert People'.



NieuwsFilm

meest populair