Blockbusterkoning James Cameron noemt deze regisseur zijn "meester" en "sensei"

Blockbusterkoning James Cameron noemt deze regisseur zijn "meester" en "sensei"

De 'Avatar'-regisseur heeft enorm veel respect voor Steven Spielberg, maar ook laatstgenoemde kan bepaalde dingetjes 'beter doen'.

James Cameron is heer en meester aan de box-office. De regisseur staat met Avatar bovenaan, maar ook Avatar: The Way of Water en Titanic staan in de top 5. Hij is dus enorm succesvol, maar toch kijkt hij nog steeds op naar een andere wereldberoemde filmmaker.

Cameron heeft dus al heel wat hits gemaakt, maar ook films die geen box-office krakers waren werden sterk onthaald. Denk bijvoorbeeld maar aan Aliens en Terminator 2: Judgement Day. Niet zo heel gek dus, dat hij wordt gezien als een van de grootste regisseurs aller tijden.

Baas boven baas
Wanneer Cameron hier zelf naar gevraagd werd kwam hij echter met een andere naam aan, namelijk Steven Spielberg. Cameron heeft dan ook alleen maar lof voor zijn collega en prijst Spielberg de hemel in.

Zo zegt Cameron: "Steven is de meester. Hij is de sensei waar we allemaal van blijven leren. Hij vindt zichzelf elke keer weer opnieuw uit, zodat wij altijd van hem kunnen blijven leren". Wel had Cameron ook een puntje van kritiek.

Modernisatie
Cameron is namelijk van mening dat Spielberg niet zo heel veel afweet van alle nieuwe moderne en technische ontwikkelingen, iets waar hij zelf wel van kan genieten. Cameron vervolgt: "De technologie van het filmmaken evolueert constant en daar doe ik maar wat graag aan mee".



"Ik wil ook gebruik maken van de beste technieken. Je moet het zo zien: er komt een golf aan. Ik wil niet overspoeld worden en kopje ondergaan, ik wil op die golf surfen en er het meeste van maken. Dat doe ik dan ook zeker".

NieuwsFilm

meest populair