Winona Ryder was 'te lelijk' voor Hollywood: "Met die look ga je niet ver komen"

Winona Ryder was 'te lelijk' voor Hollywood: "Met die look ga je niet ver komen"

Toen ze nog maar een meisje was werd ze door een casting director met de grond gelijk gemaakt.

Het komt wel vaker voor dat acteurs voor een bepaalde reden een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam Winona Ryder.

Ryder wist al op een jonge leeftijd dat ze graag wilde acteren. Toen ze pas 12 jaar oud was, in 1983, ging ze naar de American Conservatory Theater in San Francisco, waar ze haar eerste acteerlessen nam.

Auditie
Na enkele jaren lessen genomen te hadden besloot Ryder haar kans te wagen. Tijdens een van haar allereerste audities verliep het echter allesbehalve soepel. Dit was niet omdat de auditie per se slecht verliep, maar omdat Ryder minder leuke dingen kreeg te horen.

Zo zei de actrice al eerder: "Ik was bezig met mijn auditie toen de casting director mij middenin mijn zin stopte. Zij zei toen tegen mij: 'Je moet geen actrice worden. Je bent niet knap genoeg. Ik weet niet waar je vandaan komt, maar ga terug en ga weer naar school. Je hebt het gewoon niet'."

Doorzetten
Ryder vervolgt dat ze zich niet zo makkelijk uit het veld liet slaan. Zo vervolgt ze: "Ze was heel erg direct, maar als ik eerlijk ben denk ik dat de casting director dacht dat zij me hiermee een plezier zou doen. Ik hield echter vol".



Gelukkig dat de actrice niet zomaar opgaf. In 1986 had ze haar eerste echte rol te pakken in Lucas. Vanaf toen ging het in een keer snel en wist ze de ene na de andere rol te bemachtigen. Ondanks het feit dat ze pas 52 jaar oud is, heeft ze al een behoorlijk indrukwekkende carrière achter de rug.

Succesvol
Zo speelde ze onder meer in de films als Beetlejuice, Heathers, Bram Stoker's Dracula, Edward Scissorhands maar ook de uiterst populaire Netflix-serie Stranger Things. Ze wist dan ook vaker hoge ogen te gooien en werd hier in 1994 zelfs voor beloond.



Toen won ze een namelijk een Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol in de film The Age of Innocence. Ze werd eveneens tweemaal genomineerd voor een Academy Award, voor dezelfde film maar eveneens voor Little Women.

NieuwsFilm

meest populair