Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste ruimtefilms van de laatste 10 jaar

Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste ruimtefilms van de laatste 10 jaar

Sandra Bullock en George Clooney weten hoge ogen te gooien in de film van Alfonso Cuarón.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over The Babadook, een ijzersterke horrorfilm onder 90 minuten. Deze keer zetten we een andere film in het zonnetje, namelijk Gravity, een van de sterkst onthaalde ruimtefilms van de afgelopen 10 jaar.

De naam Alfonso Cuarón komt misschien wel bekend voor. De topregisseur van Mexicaanse afkomst wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men. In 2013 kwam hij weer met Gravity.

Verhaal
Gravity vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet.

Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut (gespeeld door Sandra Bullock) over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde. Een andere overlevende (George Clooney) neemt het allemaal niet te serieus.

Ontvangst
De blockbuster werd ijzersterk onthaald. Dat is ook wel te zien aan de punten die Gravity scoort op diverse filmwebsites: op IMDb een 7,7 en op Rotten Tomatoes zelfs een 96%. Op FilmTotaal kreeg de film weer een 5/5 recensie van filmrecensent Bart Snoek. Deze is hier terug te lezen.



Ook de Academy was helemaal weg van de film. Gravity werd maar liefst in 10 verschillende categorieën genomineerd en mocht 7 van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis nemen. De Golden Globes waren iets milder. Hier won alleen Cuarón de prijs voor beste regisseur.

Kijken
Heb je dus niet veel tijd vanavond of ergens in de week maar heb je wel zin in een goede film? Dan is Gravity zeker een aanrader. Deze is te vinden op HBO Max en Pathé Thuis. Op Netflix staat weer Cuaróns laatste film, namelijk Roma uit 2018. Ook deze werd erg sterk onthaald.



NieuwsFilm

meest populair