Deze twee Marvel-personages weigerde Joaquin Phoenix voor hij 'Joker' accepteerde

Deze twee Marvel-personages weigerde Joaquin Phoenix voor hij 'Joker' accepteerde

Misschien kwam dit uiteindelijk wel beter uit voor Marvel en DC?

Joaquin Phoenix heeft al heel wat topfilms gemaakt, al zullen de meeste mensen hem vandaag de dag waarschijnlijk kennen van Joker, waarin hij in de huid kruipt van de wereldberoemde Batman-schurk. Toch had het niet veel gescheeld of de acteur was Marvel gaan versterken.

Phoenix, die eveneens hoge ogen wist te gooien in pareltjes als Gladiator en Her, is al decennialang een bekende naam in Hollywood. Superheldenstudio Marvel werkt maar wat graag samen met de grootste sterren en hier hoort Phoenix zeker ook bij.

Rol
Marvel wilde hem dan ook strikken voor een belangrijke rol binnen het MCU. Zo gingen zij in 2010 op zoek naar een nieuwe Hulk en kwamen ze bij Phoenix terecht. Zij vonden hem perfect voor de rol, maar het mocht niet zo zijn.

Marvel liet het hier niet bij. Ondanks het feit dat hij de rol van de groene spierbundel aan zich voorbij liet gaan, kon hij nog een andere superheld spelen, namelijk Doctor Strange. Ook hier kwam het echter niet van.

Beste uitkomst?
Zo zei Phoenix al eerder: "Het klopt dat ik behoorlijk dichtbij kwam. We hadden er al meerdere gesprekken over gevoerd, maar uiteindelijk besloot ik het toch niet te doen. Ik vond het uiteindelijk niet 'voldoen' en denk niet dat ik er echt van zou genieten".



Misschien is het maar beter zo. Phoenix is grandioos als de Joker en won zelfs een Oscar voor de rol. Mark Ruffalo werd uiteindelijk de nieuwe Hulk, terwijl Benedict Cumberbatch ook grandioos is als Doctor Strange.

NieuwsFilm

meest populair