'Thor: Ragnarok'-regisseur Taika Waititi over zijn 'Star Wars'-film: "ik ga de originele trilogie na"

'Thor: Ragnarok'-regisseur Taika Waititi over zijn 'Star Wars'-film: "ik ga de originele trilogie na"

De geliefde filmmaker neemt zijn tijd om ons iets moois te kunnen brengen.

Taika Waititi wist hoge ogen te gooien met o.a. Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit, waardoor Lucasfilm hem wist te strikken voor een Star Wars-film. De regisseur laat zich hier nu weer eens over uit en zegt wat we mogen verwachten van zijn verhaal in 'a galaxy far, far away'.

Waititi liet al eerder weten dat hij Thor 5 niet voor zijn rekening zal nemen, waardoor hij zich nu kan focussen op andere projecten, waaronder zijn Star Wars-film. Tijdens The Kelly Clarkson Show, waar hij recentelijk te gast was, had hij hier het volgende over te zeggen.

Lang proces
Zo zegt Waititi: "Ik werk nu al meerdere jaren aan mijn Star Wars-film, maar ik wil hier ook wel echt de tijd voor nemen. Dit is niet iets dat ik snel in elkaar wil knutselen, maar ik wil dit koesteren en echt iets moois van maken".

"Mijn doel is om een Star Wars-film te maken met dezelfde soort energie als de klassiekers als 'The Empire Strikes Back en 'Return of the Jedi'. Ik moet nog even uitvogelen hoe ik dat precies ga doen, maar dit is voor mij wel heel belangrijk".

Kenmerk
Waititi staat wel bekend om al zijn komediefilms of op z'n minst de iets lichtere ondertoon in zijn films. Toen hem werd gevraagd of dit ook het geval zou zijn voor zijn Star Wars-film, zei hij enkel en alleen: "Dat zullen we nog wel zien. Het zou kunnen".



NieuwsFilm

meest populair