David Fincher wilde niet samenwerken met deze 'te knappe' actrice: "je wil maar een ding van haar"

Een actrice was te aantrekkelijk, de andere weer te lang voor zijn 'The Girl with the Dragon Tattoo'.

De laatste paar weken komen er wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over acteurs die rollen misliepen omdat ze als 'te lelijk' bestempeld werden. Het komt echter ook wel eens voor dat een filmtalent 'te knap' voor een rol is. David Fincher weet hier alles vanaf.

Fincher heeft al behoorlijk wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Fight Club, Seven en recentelijk wist hij wederom hoge ogen te gooien met The Killer op Netflix. Het is dan ook niet zo heel gek dat menig acteur maar wat graag met de geliefde regisseur wil samenwerken.

Te knap
Dit was niet anders voor zijn The Girl with the Dragon Tattoo uit 2011. Hierin zijn de hoofdrollen weggelegd voor Daniel Craig en Rooney Mara. Toch was de rol van de laatstgenoemde actrice bijna naar iemand anders gegaan, namelijk niemand minder dan Scarlett Johansson.

Fincher besloot uiteindelijk toch niet voor haar te gaan. De reden hiervoor? De regisseur vindt de actrice 'te aantrekkelijk' en denkt dat zij daarom niet overtuigend de rol van Lisbeth Salander zou kunnen spelen.

Reactie
Zo zou Fincher zelf gezegd hebben: "Scarlett Johansson is een geweldige actrice. Haar auditie verliep ook geweldig, dus daar ligt het zeker niet aan. Scarlett is gewoon 'te knap'. De kijker wil eigenlijk maar een ding van haar en dat dat ze haar kleren uitdoet".In The Girl with the Dragon Tattoo gaat Lisbeth Salander namelijk uit de kleren en de regisseur wilde niet dat alle focus hierop kwam te liggen. Twee jaar na deze film was Johansson volledig naakt te zien in Under the Skin. Hier was toen behoorlijk veel over te doen en ging veel aandacht naar uit, dus Fincher leek gelijk te hebben.

Andere namen
Heel erg gek is dit niet. Johansson is zeker een topactrice, maar wordt ook gezien als een van de mooiste vrouwen in Hollywood. Fincher had geen zin om het alleen maar hierover te hebben als zij in zijn film te zien zou zijn.Mara deed het echter uitstekend, als was zij niet de eerste keus. Natalie Portman werd eveneens gevraagd, maar moest vanwege een te drukke agenda van het project afzien. Jennifer Lawrence deed ook auditie, maar was juist weer 'te lang' om het personage te kunnen spelen.

NieuwsFilm

meest populair