IJzersterke topfilm met de geweldige Julianne Moore en Natalie Portman komt naar Nederland

IJzersterke topfilm met de geweldige Julianne Moore en Natalie Portman komt naar Nederland

Twintig jaar nadat hun beruchte roddelromantiek het land in zijn greep had, bezwijkt een getrouwd stel onder de druk wanneer een actrice arriveert om onderzoek te doen voor een film over hun verleden.

Voor het sterke gloednieuwe drama May December, de tiende langspeler van Todd Haynes, werkte de Oscar-genomineerde regisseur samen met de twee Oscar-winnende actrices Julianne Moore en Natalie Portman.

De twee vrouwen hebben de afgelopen jaren veel aan grotere franchises en matig ontvangen romcoms gewerkt, maar Haynes heeft beiden nu gelukkig een rol kunnen geven waar ze meer hun ei in kwijt kunnen. Op het Filmfestival van Cannes werd May December genomineerd voor de grote Gouden Palm.

Synopsis
Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen, bereiden Gracie (Moore) en haar drieëntwintig jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken.

Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.

Strak
In de trailer zien we dat dit een vakkundig drama gaat worden met veel ruimte voor fantastisch acteerwerk van het hoogste niveau; hopelijk zijn Moore en Portman nu écht weer terug.


May December is vanaf 30 november overal in de bioscoop te zien en staat vanaf 1 december op streamingplatform Netflix.

NieuwsFilm

meest populair