Brad Pitt dreigde een van zijn beste films te verlaten als het einde aangepast zou worden

Brad Pitt dreigde een van zijn beste films te verlaten als het einde aangepast zou worden

Ook regisseur David Fincher en Morgan Freeman wilden geen ander einde voor [i]Seven[/i] zien.

Recentelijk kwam The Killer op Netflix uit, de nieuwe film van de geliefde David Fincher. De meeste fans zullen het er echter wel over eens zijn dat Fight Club en Seven zijn beste films zijn. Wist je dat de laatstgenoemde er echter heel anders uit had kunnen komen te zien?

Seven gaat over twee detectives, Somerset (Morgan Freeman), die nog maar een week heeft te gaan voordat hij met pensioen gaat en zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt). Een rustig weekje wordt het echter allesbehalve...

Gruwelijk
Somerset en Mills worden geconfronteerd met een gruwelijke seriemoordenaar Jonh Doe (Kevin Spacey), die ze elke keer weer te slim af is. Langzaamaan ontdekken de detectives dat elke moord naar één van de zeven hoofdzonden verwijst. Ondertussen blijven de moorden steeds nieuwe slachtoffers eisen.

Vooral het einde van de film is choquerend. Sterker nog, studio New Line Cinema vond dit te ver gaan, waardoor producer Arnold Kopelson het script aanpaste. Hier waren de grootste namen echter niet van gediend.

Einde
Het originele einde is degene die wij te zien kregen. Hier komen we erachter Doe dat 'Afgunst' vertegenwoordigt, omdat hij Mills leven met zijn vrouw Tracey (Gwyneth Paltrow) benijdde. Als gevolg hiervan heeft Doe Tracy vermoord en onthoofd.



Doe zegt dat Tracy smeekte om haar leven en het leven van haar ongeboren kind. Hij reageert met verbazing en verrukking wanneer hij zich realiseert dat Mills niet wist dat Tracy zwanger was. Ondanks Somersets waarschuwingen vervult een woedende Mills zijn eigen rol als 'Woede' en schiet Doe dood, waarmee hij het plan van de seriemoordenaar voltooit.

Iets anders
Een behoorlijk duister einde dus, maar wel eentje dat past bij de film. Toen Kopelson dus het einde had aangepast en het bovenstaande verhaal verving met een Doe die Tracy ontvoert maar wordt gered door Somerset en Milss zeiden Fincher, Freeman en Pitt alle drie nee tegen deze nieuwe conclusie.



Sterker nog, de regisseur en de twee hoofdrolspelers dreigden het project te verlaten als dit het einde van de film zou worden. Nog een leuk weetje: niemand minder dan Denzel Washington liet de rol van Mills aan zich voorbij gaan, aangezien hij de film 'te donker' vond. Toen de acteur de film zag, liet hij weten spijt te hebben van deze keuze.

NieuwsFilm

meest populair