'The Revenant'-regisseur Iñárritu raadt ons dit pareltje aan: "een klein wonder"

'The Revenant'-regisseur Iñárritu raadt ons dit pareltje aan: "een klein wonder"

De filmmaker is een grote fan van 'The Shape of Water' van zijn landgenoot.

Er komen wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over regisseurs die 'te kijken'-tips hebben. Nu komt Alejandro G. Iñárritu weer met een blockbuster die hij geweldig vindt.

De meeste filmfanaten zullen Iñárritu wel kennen. De Mexicaanse filmmaker brak door met Amores Perros in 2000 en maakt sindsdien het ene na het andere pareltje. Zo wist hij in 2014 weer hoge ogen te gooien met Birdman en in 2015 met The Revenant.

Carrière
De laatste jaren doet de regisseur het wat rustiger aan. Als we zijn IMDb-pagina mogen geloven heeft hij op dit moment namelijk geen nieuwe projecten op zijn agenda staan, maar dat betekent niet dat hij niet van zich laat horen.

Wanneer Iñárritu zelf niet films maakt kijkt hij zelf graag films en series. Hij is ook een grote fan van zijn landgenoot, Guillermo Del Toro, en heeft genoten van een van zijn meesterwerken: The Shape of Water.

Verhaal
In 2017 kwam Del Toro met zijn sprookje, dat zich afspeelt in 1963. De film volgt en gaat over Elisa, een doofstomme conciërge die werkt in een laboratorium waar een amfibische man gevangen wordt gehouden.



Wanneer Elisa verliefd wordt op het schepsel, verzint ze samen met haar buurman een plan om hem te helpen ontsnappen. De wereld buiten het lab blijkt echter een stuk gevaarlijker te zijn voor de amfibische man dan Elisa ooit had kunnen vermoeden.

Fantastisch
The Shape of Water werd ijzersterk onthaald en won maar liefst 4 Oscars. Iñárritu prijst de film ook de hemel in: "Alleen Guillermo kan een film maken over een doofstomme vrouw die verliefd wordt op een amfibische man".



"Toen hij mij hier de eerste keer over vertelde wist ik al meteen dat dit zijn beste film zou worden. 'Shape of Water' is een liefdesletter aan de liefde, maar ook aan de cinema. Net zoals de teksten van Haruki Murakami is Guillermo's 'Shape of Water' een prachtig fantasie verhaal en een klein wonder".

Interesse in The Shape of Water? Kijk deze dan nu op Disney+ of Pathé Thuis!

NieuwsFilm

meest populair