Discussie herleeft: is 'Die Hard' een kerstfilm? Dit is wat Bruce Willis zijn mening

Discussie herleeft: is 'Die Hard' een kerstfilm? Dit is wat Bruce Willis zijn mening

'Die Hard' wel of niet een kerstfilm? Bruce Willis geeft zijn mening over dit debat.

Kerst komt er weer aan en dat betekent voor veel van ons om weer een paar kerstklassiekers te kijken. Misschien denk je dan al snel aan films als Home Alone, A Christmas Story of How the Grinch Stole Christmas. Toch is er nog een film waarvan sommige zeggen dat het een rasechte kerstfilm is.

In dit geval hebben we het over de film Die Hard uit 1988. Het internet staat vol met essays over of Die Hard wel of niet een kerstfilm is. Dit idee is zo groot geworden dat hoofdrolspeler Bruce Willis ook zijn mening heeft gedeeld over of Die Hard wel of niet een kerstfilm is.

Kerstfilm?
Waarom wordt Die Hard door sommigen gezien als een kerstfilm? Ten eerste speelt het verhaal zich af rond kerst. Verder zijn er veel referenties naar kerst. Er zit kerstmuziek in, we zien kerstversieringen zoals een kerstboom, en Willis zijn personage refereert zelfs naar kerst als hij op het trui van een dode terrorist schrijft: "nu heb ik een machinegeweer. Ho-ho-ho."

Maar is Willis het ermee eens dat Die Hard een kerstfilm is? Iedereen die hier op hoopt moeten we helaas teleurstellen. Willis heeft in 2018 korte metten gemaakt met het idee dat Die Hard een kerstfilm is. Volgens hem is het antwoord simpel: "Die Hard is geen kerstfilm!"

Voorstanders
Voor iedereen die nu baalt dat Willis officieel heeft gesproken dat Die Hard geen kerstfilm is, is er ook goed nieuw. De regisseur van de film, John McTiernan, zegt namelijk dat Die Hard zeer zeker een kerstfilm is.


"Iedereen die meewerkte aan Die Hard leek te begrijpen dat de film puur escapisme was. Hierdoor had iedereen er plezier in om de film te maken. Het was niet de bedoeling om een kerstfilm te creëren, maar het plezier van het maken van de film schemert door in het eindproduct waardoor het een feelgoodfilm wordt, en daarmee wordt het ook een beetje een kerstfilm," aldus McTiernan.

NieuwsFilm

meest populair