'Past Lives' wint grote prijs bij de Gotham Awards, Robert de Niro valt het meeste op

'Past Lives' wint grote prijs bij de Gotham Awards, Robert de Niro valt het meeste op

Ook Lily Gladstone en 'Anatomy of a Fall' winnen bij de independent awards

De Koreaans-Amerikaanse film Past Lives heeft de prijs voor de beste film bij de Gotham Awards gewonnen. Die prijzen worden uitgereikt aan films die behoren tot de 'independent film community'.

De film die met de meeste awards werd beloond, is winnaar van de Palm d'Or Anatomy of a Fall. De film won de prijs voor het beste scenario en werd ook de beste internationale film, waarin het won van onder meer Poor Things en All of Us Strangers.

Acteurs
Bij de acteurs zijn er twee opvallende prijswinnaars: Charles Melton, die een bijrol speelde in de Todd Haynes-film May December weet opvallend genoeg de 'supporting' award mee naar huis te slepen. Hij versloeg daarmee onder meer Ryan Gosling in Barbie en Sandra Hüller in The Zone of Interest.

Bij de hoofdrol is er ook een bijzondere winnaar: Lily Gladstone. Niet voor de film Killers of the Flower Moon (vanwege bemoeienis van een grote studio) maar voor het redelijk onbekende The Unknown Country. Daarmee versloeg ze onder meer Greta Lee van Past Lives en Jeffrey Wright in American Fiction.



De Niro
Het meest besproken fragment van de uitreiking was toch wel de toespraak van Robert de Niro, die een memorabele speech gaf waarin hij zijn afschuw uitsprak over onder meer Donald Trump, MAGA en racisme in staten als Florida.

De meest bizarre gebeurtenis die deze speech achtervolgde was het feit dat volgens De Niro zelf gerommeld was aan zijn speech. Vlak voor de speech werd de tekst op de autocue namelijk gewijzigd. Volgens Variety had Apple, die De Niro's nieuwste film Killers of the Flower Moon uitbrengt, daar iets mee te maken.



NieuwsFilm

meest populair