Pak de agenda erbij: wordt dit dé topper van december?

Hayao Miyazki van studio Ghibli, meer hoeft eigenlijk al niet meer gezegd te worden.

2023 zit er alweer bijna op, maar volgende maand kunnen we toch nog genieten van de nodige films. Eentje die je zeker niet mag missen (als je een fan bent van animatiefilms) is The Boy and the Heron.

Dit is de nieuwe film van de levende legende Hayao Miyazaki, die al de nodige pareltjes heeft geleverd met studio Ghibli. Denk bijvoorbeeld maar aan Spirited Away en Princess Mononoke. In 2013 liet Miyazaki weten dat hij na zijn film The Wind Rises met pensioen zou gaan.

Toch nog meer
Gelukkig bleef het daar toch niet bij. De geliefde regisseur keerde terug om The Boy and the Heron te maken en deze is tot nu toe uitstekend onthaald. Op IMDb scoort de film een hele nette 7,6 maar vooral het Rotten Tomatoes-cijfer mag er zijn met zijn 97% en is daarmee een van zijn best onthaalde films.

Echte flops heeft Miyazaki nooit gemaakt. Zijn 'slechts' scorende film op Rotten Tomatoes is Pom Poko, al heeft deze alsnog een hele mooie 86% rating. Niet zo heel gek dus, dat miljoenen filmfans uitkijken naar The Boy and the Heron.

Verhaal
We volgen een 12-jarige jongen genaamd Mahito Maki die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog naar het platteland is verhuisd met zijn vader en tante. Daar voelt hij zich allesbehalve thuis.Mahito ontdekt al snel een verlaten toren in de nabijgelegen bossen, waar hij een pratende grijze reiger ontmoet waarmee hij naar een wereld vol magie reist.

Team
De Japanse stemmencast bestaat uit namen als Masaki Suda, Ko Shibasaki, Aimyon, Yoshino Kimura, Takuya Kimura, Karou Kobayashi en Shinobu Otake.Kijk je hem liever in het Engels? Dan krijg je ook de nodige sterren te horen, zoals Christian Bale, Florence Pugh, Dava Bautista, Robert Pattinson, Mark Hamill, Gemma Chan, Willem Dafoe én Karen Fukuhara. Voor de grootste kenners is het echter waarschijnlijk geweldig om te horen dat de muziek weer verzorgd zal worden door Joe Hisaishi.

Interesse in The Boy and the Heron? Deze zal vanaf 27 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn!

NieuwsFilm

meest populair