Doordraaiende Jack Nicholson over zijn echte moeder: "Dit is het meest absurde wat ik ooit het gehoord"

De acteur is nooit achter het grote mysterie gekomen van zijn 'zus' en 'moeder'.

Jack Nicholson mag dan wel met pensioen zijn gegaan en niet meer terug willen keren, de acteur heeft ons heel wat moois geleverd. Hij heeft de nodige pareltjes gemaakt, waaronder Chinatown, maar dit was allesbehalve een makkelijk project, voornamelijk vanwege zijn moeilijke jeugd.

Chinatown werd door Roman Polanski gemaakt en ijzersterk onthaald. De film werd maar liefst voor 11 Oscars genomineerd maar mocht er maar eentje mee naar huis nemen. Het verhaal volgt Nicholsons J.J. Gittes, een privédetective die in de jaren 1930 wordt gevraagd om een bedrieger te ontmaskeren in Los Angeles.

Soortgelijk
Vervolgens raakt Gittes verwikkeld in leugens, corruptie en moord. Ook komt de detective erachter dat Gittes Evelyn Mulwray, degene die hem inhuurde, niet alle informatie over haar familie vrijgaf. Haar zogenaamde zus is eigenlijk haar dochter.

Nicholson maakte in zijn eigen leven iets soortgelijks mee. Toen hij nog maar een jong ventje was, werd hij opgevoed door zijn grootouders. Pas vele jaren later kwam de acteur erachter dat zijn 'zus' June eigenlijk zijn moeder was, terwijl zijn 'moeder', Ethel May, juist zijn grootmoeder was.

Lastig
Waarom zij dit precies hadden gedaan weet Nicholson niet, want hij kwam hier pas achter toen zijn moeder en grootmoeder al overleden waren. Vanwege dit choquerende verhaal was de acteur een tijdje volledig de weg kwijt.Zo zei hij zelf al eerder: "Dit is het meest absurde wat ik ooit heb gehoord. Ik heb het ze nooit kunnen vragen, want ze waren allebei al overleden. Ik weet niet hoe ze dit zo lang geheim hebben kunnen houden..." Ook weet Nicholson niet wie zijn vader was.

NieuwsFilm

meest populair