Door deze keuze werd de scifi-film 'Arrival' geboycot door de Oscars

Door deze keuze werd de scifi-film 'Arrival' geboycot door de Oscars

Het was voornamelijk jammer voor Johann Johansson, die misschien wel een gouden beeldje had kunnen winnen.

Denis Villeneuve heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Prisoners, Blade Runner 2049 en Arrival. Laatstgenoemde werd echter vanwege een merkwaardige reden geboycot voor een categorie door de Academy.

Arrival verscheen in 2016 en werd ijzersterk onthaald. In de blockbuster komen buitenaardse wezens naar de aarde, waardoor een taalkundige door de Amerikaanse overheid wordt gerekruteerd om de bedoelingen van de aliens te ontcijferen.

Ontvangst
Terwijl ze de taal van de wezens begint te ontcijferen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks, die de sleutel blijken tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Op IMDb staat Arrival op een zeer nette 7,9 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 94%. De nodige filmfanaten dachten dan ook dat de film meerdere Oscars in ontvangst zou mogen nemen, maar hoewel de blockbuster maar liefst 8 keer werd genomineerd mocht het maar één van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis nemen.

De reden
In Arrival horen we de prachtige muziek van Max Richter, maar helaas mocht de film hierdoor niet genomineerd worden. De reden hiervoor? Het nummer van Richter, genaamd 'On the Nature of Daylight', werd door de componist gemaakt in 2003 tegen de Amerikaanse invasie van Irak.



De Academy vond deze 'anti-war' soundtrack controversieel en besloot daarom dat de muziek van Arrival niet genomineerd kon worden. Dit was voornamelijk jammer voor componist Johann Johansson, die meer dan 80% van de muziek in de film voor zijn rekening had genomen. Hij liep sowieso dus een Oscarnominatie in de categorie 'Original Soundtrack' mis vanwege deze boycot.

NieuwsFilm

meest populair