Eerste recensies 'May December': op de valreep de beste film van het jaar?

Eerste recensies 'May December': op de valreep de beste film van het jaar?

Natalie Portman en Julianne Moore stelen de show in een van de beste van 2023.

Dit jaar zijn er al heel wat mooie films verschenen die aan vele mensen voorbij zijn gegaan. Waarschijnlijk is de film May December ook zo'n film. Het drama van Todd Haynes (Dark Waters, I'm Not There) lijkt wel een van de beste films van het jaar. Zo niet de beste.

May December kun je sinds afgelopen donderdag in de Nederlandse filmhuizen bekijken en in de States draait de film ook. Dit betekent dat de eerste recensies op Rotten Tomatoes te vinden zijn, en die scoren erg goed.

Ontvangst
De film met onder meer Natalie Portman en Julianne Moore staat op het moment van schrijven op een uitstekende 92 procent na 202 recensies, met een 8.00/10 als gemiddelde ontvangst.

"May December, dat het moeilijke, op feiten gebaseerde verhaal in een deken van campy-humor hult, is een verleidelijke, ongemakkelijke kijkervaring," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Onze recensie
Op FilmTotaal verscheen ook al de recensie, geschreven door Terence Shea. Hij gaf de film een fraaie 4,5 sterren en schreef: "Films zoals deze hebben nooit een spannende climax, maar werken toe naar een emotionele afsluiter. De kijker is er eerder klaar voor dan de film zelf. Maar ach: een sterk en interessant komisch drama dat tijd vult met meer van hetzelfde is op dit kwaliteitsniveau zeker geen misdaad."


Met Portman en Moore in de hoofdrollen en een release in december kan het bijna niet anders dan dat May December mee gaat dingen om heel wat filmprijzen.

NieuwsFilm

meest populair