Box office-voorspelling 'Aquaman 2': de vierde teleurstelling voor DC in 2023?

Na Shazam, Blue Beetle en The Flash lijkt ook Aquaman geen publiekstrekker.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs over de teleurstellende cijfers van Marvels nieuwste blockbuster, namelijk The Marvels. Nu blijkt dat de nieuwe DC ook wel eens zou kunnen gaan floppen.

Het gaat hier om het Aquaman-vervolg, genaamd Aquaman and the Lost Kingdom. Hoewel deze film nog moet verschijnen, zullen de eerste box-office voorspellingen DC allesbehalve als muziek in de oren klinken.

Rampzalig jaar
DC hoopt natuurlijk op een groot succes na een verder zeer teleurstellend jaar. De drie andere blockbusters van de studio die eerder dit jaar uitkwamen, namelijk Shazam! Fury of the Gods, The Flash en Blue Beetle, stelden alle drie behoorlijk teleur.

Aquaman 2 lijkt ook niet geweldig te gaan scoren als we de eerste voorspellingen mogen geloven. Het eerste deel mag dan wel een groot succes zijn geweest en wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht hebben, het vervolg lijkt dit niet te gaan evenaren.

Wat te verwachten
Box Office Pro veronderstelt dat de blockbuster in zijn eerste weekend tussen de 32 en 42 miljoen dollar op zal halen en wereldwijd tussen de 105 en 168 miljoen dollar zal komen te zitten. Aquaman 2 kost echter maar liefst 205 miljoen dollar om te maken, waardoor dit zeer teleurstellend zou zijn.Wie weet wordt het vervolg, net zoals het origineel, nog een grote hit, maar die kans lijkt klein. De pre-sale tickets werden ook niet echt goed verkocht. Aquaman 2 heeft maar liefst 62% minder verkocht dan Black Adam.

NieuwsFilm

meest populair